Με οικολογική καταστροφή απειλείται ο κόλπος της Κισάμου – Πλοίο κινδυνεύει να βυθιστεί

Με θαλάσσια μόλυνση απειλείται σοβαρά από την Δευτέρα ο κόλπος του Καστελίου, καθώς παρατημένο σκάφος στο λιμάνι έχει αρχίσει να παίρνει κλίση και θεωρείται θέμα χρόνου να βυθιστεί.

Πρόκειται για ένα μεγάλο σκάφος περίπου 120 μέτρων, το οποίο ο Τούρκος ιδοκτήτης του, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, το έχει αφήσει εδώ και δύο χρόνια στο λιμάνι του Καστελίου στην Κίσαμο, λόγω βλάβης και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Εδώ όμως και λίγες ώρες όμως το σκάφος, που σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr φέρει 11 τόνους πετρέλαιο, έχει αρχίσει να παίρνει κλίση και υπάρχει κίνδυνος αν βουλιάξει, τα λάδια και το πετρέλαιο που έχει, να κλείσουν τον κόλπο, δημιουργώντας σοβαρή ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή.

Από το πρωί της Δευτέρας οι άνθρωποι του Λιμενικού Σταθμού Κισάμου, περιμένουν από στιγμή σε στιγμή το αρμόδιο προσωπικό του Λιμενικού Ταμείου, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει το σκάφος, προκειμένου όπως δήλωσαν στο zarpanews.gr “τουλάχιστον σε πρώτη φάση, να βγάλουν τα λάδια και πετρέλαια και στη συνέχεια να απομακρύνουν το σκάφος, ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενη οικολογική καταστροφή στην θαλάσσια περιοχή”.

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ