Σήμερα Σάββατο η μεγάλη μέρα… Με λουλούδια, παγωτά και πλούσιες δράσεις ανοίγει το Μαρκόπουλο για τους Χανιώτες | Video

σήμερα-σάββατο-η-μεγάλη-μέρα-με-λουλο-1709411

Με 10.000 λουλούδια, γιασεμιά και βουκαμβίλιες, με παγωτά, αθλήματα, ποδηλατικές διαδρομές αλλά και ενημέρωση θα ανοίξει σήμερα Σάββατο 10 Ιουνίου και επίσημα ένα μεγάλο μέρος του πρώην στρατοπέδου Μαρκοπούλου για τους Χανιώτες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, δημόσιες υπηρεσίες, σώματα ασφαλείας, περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και σχολεία διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, προκειμένου να ενημερώσει το κοινό για την προστασία του περιβάλλοντος και την μείωση του πλαστικού αλλά και να το ψυχαγωγήσει μέσα από πλούσιες δράσεις.

Για το πρόγραμμα αλλά και το νόημα της μεγάλης αυτής γιορτής, μίλησε στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Χανίων, Μιχάλης Τσουπάκης:

«Αύριο είναι μια μεγάλη μέρα, στο Πάρκο Μαρκοπούλου όπως συνηθίζω να το λέω εγώ και όχι πρώην στρατόπεδο. Ένα μεγάλο μέρος του Πάρκου Μαρκοπούλου ανοίγει για τους δημότες των Χανίων, για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που ήταν στις 5 Ιουνίου.

Η αυριανή ημέρα σηματοδοτεί πολλά πράγματα. Θα μοιράσουμε 10.000 γιασεμιά και βουκαμβίλιες, δυο φυτά που έχουν συνδυαστεί με την πόλη των Χανίων, αλλά δεν θα είναι αυτό. Οι δράσεις που θα γίνουν είναι πάρα πολλές. Εκεί θα συμμετέχουν πάρα πολλοί φορείς.

Θα υπάρχουν ποδηλατικές διαδρομές, θα μπορεί να έρθει ο καθένας με το ποδήλατό του να κάνει διάφορες διαδρομές που θα έχουν ορίσει, θα υπάρχουν και κάποια διαθέσιμα ποδήλατα, θα υπάρχουν ενημερώσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις, θα υπάρχουν μπασκέτες, βόλεϊ, ποδόσφαιρο αλάνας, εάν θέλει κανείς να ρωτήσει για πολεμικές τέχνες θα μπορεί να το κάνει, θα υπάρχει η πυροσβεστική που θα μας κάνει ενημέρωση τι πρέπει να προσέξουμε για την πυροπροστασία, θα υπάρχουν σχολεία, θα μπορούν να ζωγραφίσουν, να παίξουν, θα υπάρχει και παγωτό να φάνε… ».

Με το βλέμμα στραμμένο στη μείωση του πλαστικού – Θα μοιράσουν κύπελα για νερό

Ο κ. Τσουπάκης τόνισε την ανάγκη μείωσης των πλαστικών μπουκαλιών, λέγοντας πως η υπηρεσία κάνει δράσεις για να ενισχύσει και να αφυπνίσει τους πολίτες πάνω σε αυτό:

«Η ημέρα είναι αφιερωμένη σε έναν συγκεκριμένο στόχο, της μείωσης χρήσης του πλαστικού. Γι’ αυτό είναι και το σήμα με το μπουκάλι στην αφίσα. Θα υπάρχει νερό αλλά καλούμε το κοινό να μην πάρει πλαστικά μπουκάλια αλλά μεταλλικά παγούρια. «Θα πρέπει όλοι να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τα πλαστικά μπουκαλάκια. Θα υπάρχουν ψύκτες για όποιον θέλει να πιει νερό, θα παρέχουμε και μερικά θερμό, κύπελα πολλαπλών χρήσεων για να πίνουν νερό. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την υπηρεσία μου πάνω σε αυτό. Στις πηγές και στα πάρκα έχουμε τοποθετήσει πινακίδες για πόσιμο νερό, έχουμε βάλει στις καντίνες πως να χρησιμοποιούν στα κυλικεία και να παίρνει το κάθε παιδί το παγουρίνο του και να πίνει νερό σε αυτό».

Στόχος του Δήμου Χανίων είναι η γιορτή αυτή να γίνεται κάθε χρόνο με βασικό μήνυμα την μείωση των αποβλήτων: «Προσπαθούμε να περάσουμε διάφορα μηνύματα στον κόσμο, γιατί όταν ενημερώνεται, συμμετέχει και συνεργάζεται και υπάρχει καλύτερη διαχείριση στην προστασία του περιβάλλοντος» συμπλήρωσε ο κ. Τσουπάκης.

Δείτε όλη την συνέντευξη εδώ:

zarpanews.gr

One thought on “Σήμερα Σάββατο η μεγάλη μέρα… Με λουλούδια, παγωτά και πλούσιες δράσεις ανοίγει το Μαρκόπουλο για τους Χανιώτες | Video

  1. Μεγάλη μέρα βέβαια!!! Λύσαμε όλα μας τα προβλήματα!!! Τόσο καιρό αυτή τη μέρα περιμέναμε!!! Επιτέλους θα αφυπνιστούμε!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook