Με λιακάδα, αγήματα και με… γκάιντα η έπαρση σημαιών στον Φιρκά για την 82η Επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης | Video + Photos

με-λιακάδα-αγήματα-και-με-γκάιντα-η-έ-1699538

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Φρούριο Φιρκά, η επίσημη έπαρση σημαιών για την 82η Επέτειο από την Μάχη της Κρήτης. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι των επίσημων Αρχών της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας ενώ στρατιωτικά αγήματα απέδωσαν τιμές. Ξεχωριστή και η παρουσία σκωτσέζικης γκάιντας που τράβηξε το ενδιαφέρον όχι μόνο των παρευρισκομένων αλλά και των επισκεπτών στην παλιά πόλη.

Στον λόγο του, ο Σήφης Μαρκάκης από την Π.Ε. Χανίων, αναφερόμενος στα γεγονότα της εποχής σημείωσε πως «δικαίως η Κρήτη έγινε σημείο αναφοράς για τους συμμάχους και για όλο τον πολιτισμένο κόσμο».

«Επίκαιρα μηνύματα, μηνύματα αγωνιστικότητας και πάνω απ’ όλα μηνύματα για την αξία της ελευθερίας που όλοι πρέπει να παλεύουμε γι’ αυτήν» σημείωσε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε δήλωσή του για την επέτειο:

Εκπροσωπώντας τον αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Καλογερή, ο περιφερειακός σύμβουλος Λευτέρης Κοπάσης, σημείωσε: «Υποκλινόμαστε και φέτος σε ένα πραγματικό έπος που είναι στις καρδιές μας και αξίζει να το θυμόμαστε »

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook