Marquise σοκολάτας με μπισκότο

Πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου, για τεμπέληδες.

Υλικά 
250 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα (60% κακάο)
125 γρ. βούτυρο μαλακό
100 γρ. άχνη ζάχαρη
150 γρ. κρέμα γάλακτος
1 συσκευασία Mini μπισκότα γεμιστά
10 μπισκότα γεμιστά με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση
Βρέχουμε με λίγο νερό και ντύνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα με μεμβράνη ή χρησιμοποιούμε μιας χρήσεως. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι και μόλις λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο (μαλακό) και την άχνη και τα χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ να κρεμώσουν και εν τω μεταξύ κόβουμε τα μπισκότα.

Λίγη-λίγη ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και την κρέμα και τελευταία ρίχνουμε τα γεμιστά μπισκότα. Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Αδειάζουμε στη φόρμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και το παγώνουμε να σφίξει για 2 ώρες περίπου.
Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε το γλυκό για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα κόβουμε σε φέτες. Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω λίγη λιωμένη σοκολάτα και τριμμένο μπισκότο.

Πηγή: argiro.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ