Μανώλης Ντουντουλάκης: «Ο Μαλανδράκης πήγε για δήμαρχος στα Χανιά κι έφαγε πόρτα – Ο Κασσελάκης έχει ικανή ομάδα» | Video

μανώλης-ντουντουλάκης-ο-μαλανδράκη-1770404

Πυρ από όλα τα… διαμετρήματα κατά του δημάρχου Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, άνοιξε το πρωί της Τετάρτης στο Zarpa Radio 89.6 ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πλατανιά, Μανώλης Ντουντουλάκης. Ο κ. Ντουντουλάκης μίλησε στον Δημήτρη Παππά για έργα-ρουσφέτια, για περιττά έξοδα και για λανθασμένη διαχείριση από τη νυν δημοτική αρχή:

«Αν ο Μαλανδράκης έκανε όσα έπρεπε, δεν θα ήμουν υποψήφιος. Έχω τη δουλειά μου, ο Κασσελάκης επίσης. Ο κ. Μαλανδράκης όμως δεν έκανε σωστή διοίκηση. Για παράδειγμα, η ναυαγιοσωστική προστασία κόστισε 600 χιλιάδες και θα μπορούσε να πληρώνει 300 χιλιάδες. Τα αυτοκίνητα και μηχανήματα που έχει ο δήμος και τα πήρε μετά από πίεση της δικής μας παράταξης τα έχει σε αλάνες και κάθονται. Δεν έχει λέει προσωπικό. Μα δεν έχει προσωπικό 13 χρόνια; Δεν μπορούσε να παίρνει 1-2 άτομα τον χρόνο;

Εμείς θα λειτουργήσουμε με τα μέσα που έχει ο δήμος και θα κάνουμε όσα έργα γίνεται με αυτεπιστασία. Θα δώσουμε δηλαδή δουλειά σε ανθρώπους. Στοπ στις απευθείας αναθέσεις, όλα με διαγωνισμό. Στον δήμο Πλατανιά γίνεται οργασμός από διάφορα έργα – ρουσφέτια.

Τσιμέντα κι άσφαλτος πέφτουν όπου να ‘ναι. Άσφαλτος πάνω στην άσφαλτο, χωρίς εξυγίανση του δρόμου, χωρίς κράσπεδα, νερά μπαίνουν μέσα στα μαγαζιά. Η προηγούμενη κακοκαιρία τον έβγαλε δήμαρχο, τώρα οι δημότες νομίζω τον έχουν πάρει χαμπάρι.

Άλλο μεγάλο θέμα που θα έπρεπε να περνάει από διαγωνισμό είναι τα υλικά της ΔΕΥΑΒΑ, που είναι μεγάλης αξίας. Την πολιτική ευθύνη για τη ΔΕΥΑΒΑ φέρνει ο δήμαρχος και χάνονται χρήματα που θα έπρεπε να καλύπτουν καθημερινές ανάγκες δημοτών. Ο δημότης χρειάζεται δρόμο να πηγαίνει στο χωράφι, χρειάζεται φωτισμό, ύδρευση, άρδευση, κόψιμο κλαδιών για να περνάνε τα λεωφορεία.

Αυτά δεν μπορείς να τα κάνεις με εργολάβους. Πρέπει να τα κάνεις με αυτεπιστασία. Γιατί δεν παίρνει έστω συμβασιούχους οκταμηνίτες γι’ αυτά; Δεν έκανε τίποτα όμως για την καθημερινότητα του δημότη. Έργα που έπρεπε να έχουν γίνει στην αποκατάσταση της θεομηνίας του 2019, έχουν προχωρήσει κατά το ένα τρίτο. Εμείς τα έχουμε προγραμματισμένα αυτά.»

Ο κ. Ντουντουλάλης ήταν επικριτικός και για την πρόθεση του κ. Μαλανδράκη να είναι υποψήφιος δήμαρχος Χανίων που δεν ευοδώθηκε: «Ο κ. Μαλανδράκης ξεκίνησε πρώτα με περιοδεία στα Χανιά. Ήρθε στα Χανιά κι έφαγε πόρτα και γύρισε πίσω. Είχε ομολογήσει ότι ενδιαφερόταν για τον δήμο Χανίων, μιλούσε με κόσμο. Και νομίζει ότι τώρα θα γυρίσει πίσω και θα τον αγκαλιάσει ο κόσμος.

Και οι υποψήφιοί του δυσφορούσαν αλλά ήρθαν πίσω τελευταία στιγμή διότι ήρθε ο εχθρός που λέγεται Κασσελάκης και έπρεπε να τον αντιμετωπίσουν. Εγώ τον κ. Κασσελάκη τον πιστεύω. Είναι γιατρός, είναι ηθικός άνθρωπος, βοηθάει. Πηγαίνει σε σπίτια που είναι οι άνθρωποι φτωχοί και δεν παίρνει μια. Είναι αγαπητός άνθρωπος».

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος υποσχέθηκε ακόμα μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΧ:

«Εμείς δεν πρόκειται να αφήνουμε τον δημότη να περιμένει έξι μήνες μέχρι να του φτιάξουμε μια σωλήνα που έσπασε και ταυτόχρονα να του βάζουμε αυξήσεις στο νερό. Εμείς έχουμε εξαγγείλει ότι στην πρώτη διετία θα μειώσουμε τιμής για το νερό κατά 15%».

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός επιφύλασσε σχόλιο και για όσους μετακόμισαν από παράταξη σε παράταξη: «Δύο άτομα από τη δική μου παράταξη πήγαν μαζί του. Ειδικά ο ένας ήταν κάθετος ενάντια στις θέσεις του κ. Μαλανδράκη. Να σε κατηγορώ τη μια μέρα και να εντάσσομαι στην ομάδα σου την άλλη, τι είναι αυτό;

Δεν ξέρω αν υπήρξε συναλλαγή, αλλά οι άνθρωποι που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι πιο συνεσταλμένοι και προσεκτικοί. Ο άλλος δε, που είχε να έρθει τέσσερα χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο, πήγε με τον κ. Μαλανδράκη; Για να πει τι, ψηφίστε με για να μη σας εκπροσωπήσω για άλλα τέσσερα χρόνια όπως δεν σας εκπροσώπησα τα προηγούμενα τέσσερα;»

Ο κ. Ντουντουλάκης δήλωσε ακόμα ότι δεν έχει υπάρξει σύνδεση παραλιακής ζώνης και ενδοχώρας στον δήμο Πλατανιά και επέρριψε την ευθύνη στον νυν δήμαρχο:

«|Στην ενδοχώρα έχουν παρεξηγήσει και νομίζουν ότι τα έργα γίνονται στην παραλιακή ζώνη. Έργα στην παραλιακή ζώνη δεν υπάρχουν. Κάθε που έχουμε εκλογές κάνει εξαγγελίες ότι φτιάχνει πεζοδρόμια από το Μάλεμε ως το Κολυμπάρι.

Σε κάθε δημοτική ενότητα πάει και λέει ότι αυτή η τετραετία είναι η δική σας. Κάθε φορά το λέει, αλλά τώρα τελείωσε, 13 χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα. Αν δείτε κάποιο πλακόστρωτο στον πάνω Πλατανιά, είναι από την εποχή του κ. Τζαγκαράκη. Αλλά η ενδοχώρα είναι το μεγαλύτερο ζήτημα και θα πρέπει να ασχοληθούμε ξεχωριστά με αυτή. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει οδοποιία, φως, νερό. Όλοι λέμε πως πρέπει να την ενώσουμε με την παραλιακή, πώς θα γίνει αυτό; Χρειάζονται έργα και ας μας πει ο Μαλανδράκης ποια δουλειά έχει κάνει σε αυτό».

Τέλος, κάλεσε τους δημότες να στηρίξουν την παράταξη Κασσελάκη στις εκλογές: «Είναι η τελευταία ευκαιρία για τους δημότες Πλατανιά. Πρέπει να εμπιστευθούν τον κ. Κασσελάκη και την ομάδα του. Έχουμε ανθρώπους ικανούς, έχουμε ανθρώπους έμπειρους, έχουμε και νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά. Με αυτή τη λογική ζητάμε την ψήφο των δημοτών».

zarpanews.grΜΑΝΩΛΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook