Μάγκι Αρσενίδη: Βοηθάμε αυτές τις γιορτές τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ για να κάνουν τα δικά τους βήματα ζωής

μάγκι-αρσενίδη-βοηθάμε-αυτές-τις-γιορ-1145453

Στο Zarpa Radio 89.6 και στην Ανδρονίκη Κοκοτσάκη μίλησε η διευθύντρια της ΕΛΕΠΑΠ, Μάγκι Αρσενίδη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η κυρία Αρσενίδη τόνισε ότι η δομή λειτουργεί ανά την Ελλάδα από το 1937,μετράει δλδ πάνω από 80 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και στέκεται δίπλα όχι μόνο στα παιδιά με αναπηρία αλλά και στις οικογένειές τους, άρα αναπτύσσει ένα ευρύ πεδίο παροχής υπηρεσιών, όπως στήριξη στην οικογένεια, βοήθεια στο παιδί να κατακτήσει αυτό που ονομάζουμε «αυτοεξυπηρέτηση».

Στα Χανιά ή ΕΛΕΠΑΠ ιδρύθηκε το 1980, συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και εξυπηρετεί παιδιά τόσο του νομού μας, όσο και από άλλους νομούς της Κρήτης.

Το φορτίο που επωμιζόμαστε είναι αρκετά μεγάλο, ανέφερε μεταξύ άλλων, για να προσφέρουμε σε θεραπευτικό και εκπαιδευτικό επίπεδο ο,τι χρειάζεται ένα παιδί με αναπηρία και να το βοηθήσουμε να φτάσει στο σημείο να αυτοεξυπηρετείται.

Αυτή την στιγμή στην ΕΛΕΠΑΠ Χανίων είναι ενταγμένα 156 παιδιά, είναι όμως λίγα παραπάνω καθώς 20 παιδιά λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και για προληπτικούς λόγους λόγω covid 19 είναι εκτός προγράμματος.

Οι ηλικίες των παιδιών που εξυπηρετούμε είναι από 0 μηνών έως και 14 χρονών.

Σαν παράρτημα δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στις μικρές ηλικίες, αυτό που ονομάζουμε πρώιμη παρέμβαση για να έχουμε τα μεγαλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Το κτιριακό συγκρότημα και το προσωπικό μας καθορίζει πόσα παιδιά μπορούμε να εξυπηρετήσουμε.

Τα αποτελέσματα των παιδιών είναι θεαματικά, ακόμα κι αν οι γιατροί είχαν δώσει αρνητική πρόβλεψη. Όταν τα παιδιά μπουν στα προγράμματα από πολύ μικρή ηλικία βλέπουν πολύ σημαντική βελτίωση που ακόμα κι οι γιατροί εκπλήσσονται ευχάριστα!

Τα παιδιά που απευθύνονται στην ΕΛΕΠΑΠ λαμβάνουν ένα ολιστικό πρόγραμμα θεραπειών (λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, ψυχοθεραπεία υποστηρικτικές θεραπείες όπως κολύμβηση ,αισθητηριακή ολοκλήρωση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο)από τους γιατρούς που εξατομικευμένα φτιάχνουν το πρόγραμμα κάθε παιδιού για να έχει την καλύτερη δυνατή εξέλιξη.

Η δουλειά μας δεν είναι απλή, ούτε διεκπεραιωτική, όταν ένα παιδί περνάει το κατώφλι της ΕΛΕΠΑΠ το θεωρούμε δικό μας παιδί.

Η κυρία Αρσενίδη μίλησε για το πρόγραμμα της ΕΛΕΠΑΠ που αναπτύσσεται πανελλαδικά σε όλα της τα παραρτήματα ΓΙΝΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣ

Αναπτύξαμε ένα πρόγραμμα όπου ο καθένας όπου κι αν βρίσκεται μπορεί να γίνει οικονομικός υιοθέτης με λιγότερο από ένα ευρώ βοηθώντας οικονομικά τις θεραπείες των γενναίων παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ.

Τα βήματα είναι πολύ απλά μπαίνοντας στην σελίδα της elepap.gr Θα βρει όλες τις πληροφορίες και τις οδηγίες για το πώς μπορεί να υιοθετήσει οικονομικά τις θεραπείες ενός παιδιού. Κι οχι μόνο αυτό αλλά ο υιοθέτης λαμβάνει επιστολή για την πρόοδο του παιδιού κι ένα μήνυμα από το ίδιο το παιδί!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook