Χανιά | Μαγική η πρώτη υπερπανσέληνος του έτους – Εντυπωσιακές εικόνες με το «Φεγγάρι του Ελαφιού»
Μαγικές εικόνες αποθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του Μιχάλη Μενιουδάκη με το φεγγάρι που πρόβαλλε στο Καλαμάκι, στα Χανιά.
Η πρώτη υπερπανσέληνος του χρόνου έκανε την εμφάνισή της το βράδυ της Δευτέρας και αδιαμφισβήτητα εντυπωσίασε.
Σύμφωνα με το The Old Farmer’s Almanac, το φεγγάρι, το βράδυ της Δευτέρας θα ήταν πιο φωτεινό και θα βρισκόταν σε απόσταση 361.934 χιλιομέτρων από τη Γη, δηλαδή πιο κοντά από ό,τι συνήθως.
Η Πανσέληνος Ιουλίου 2023 ονομάζεται «Φεγγάρι του Ελαφιού», καθώς σύμφωνα με την παράδοση κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ανάπτυξης. Φέτος τα φεγγάρια θα είναι 13 αντί για 12 που είναι συνήθως. Η επόμενη πανσέληνος είναι στις 30 Αυγούστου και ονομάζεται και «Μπλε Φεγγάρι».
Η συγκεκριμένη Πανσέληνος έχει και άλλες ονομασίες όπως «Πανσέληνος του Κεραυνού» «Πανσέληνος του Σανού», «Πανσέληνος του Υδρόμελου», όμως η επικρατέστερη είναι η «Πανσέληνος του Ελαφιού».
zarpanews.gr








