Λυγερός από τα Χανιά: Προλαβαίνουμε να ακυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

λυγερός-από-τα-χανιά-προλαβαίνουμε-να-738909

«Θα μπούμε σε διαδικασία ακύρωσης του προσυμφώνου της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την επόμενη κυβέρνηση πριν την αναγνώριση του από το ΝΑΤΟ, καθώς βλέπουμε πως δεν έχουμε οφέλη», ανέφερε από τα Χανιά ο Στρατηγικός Σύμβουλος, Νίκος Λυγερός.

Σε εκδήλωση με θέμα «Βαλκάνια Ανατολική Μεσόγειος και το Στρατηγικό Μέλλον του Ελληνισμού» όπου ήταν ομιλητής, ο κ. Λυγερός είπε πως «στα Βαλκάνια η Ελλάδα έχει δείξει υποχωρητικότητα και είναι κρίμα γιατί ενεργειακά-σε θέματα ΑΟΖ, έχουμε αναβαθμιστεί», ενώ συμπλήρωσε πως «θα ήταν καλό να το χρησιμοποιήσουμε αυτό για να επιμείνουμε ως προς τον ρόλο μας στην περιοχή».

Ο Στρατηγικός Αναλυτής, Νίκος Λυγερός

Ο κ. Λυγερός εκτίμησε πως το προσύμφωνο της Συμφωνίας των Πρεσπών θα ακυρωθεί από την επόμενη κυβέρνηση καθώς το προσχέδιο της Συμφωνία δεν έχει λάβει ακόμη τη νομιμοποίηση από όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, ενώ αυτό θα γίνει επειδή δεν υπάρχουν οφέλη για τη χώρα μας.

Γενικά ο κ. Λυγερός αναφέρθηκε στο ρόλο της χώρας μας και στα γεωπολιτικά όπου, «η Ελλάδα θα πρέπει να έχει δυναμικότητα και να αξιοποιήσει τα ενεργειακά της οφέλη για να διασφαλίσει την ΑΟΖ της, ώστε να παίξει κι έναν ρόλο κυρίαρχο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Συνομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω κ. Ειρήνη Μαρούπα, η οποία τόνισε την ανάγκη να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα τα πολύ σοβαρά εθνικά ζητήματα.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του τμήματος ΑΧΕΠΑ Χανίων Κωνσταντίνος Χριστινάκης, όπου είπε πως ένας από τους βασικούς στόχους της ΑΧΕΠΑ είναι η ανάδειξη του ελληνισμού, όπως και τα εθνικά ζητήματα και αυτό ικανοποιείται με τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Το παρόν στην εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, έδωσε πλήθος κόσμου.zarpanews.gr

2 thoughts on “Λυγερός από τα Χανιά: Προλαβαίνουμε να ακυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook