Λαμπερή πρεμιέρα για την παράσταση «Γιοι και Κόρες» του ΔΗΠΕΘΕΚ στο Ωδείο Χανίων | Photos

λαμπερή-πρεμιέρα-για-την-παράσταση-γ-1009495

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο ωδείο Χανίω η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης ”Γιοι και κόρες” του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.

Οι συντελεστές του θεατρικού έργου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου από θεσμικούς φορείς και πολίτες.Οι παριστάμενοι Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Νίκος Καλογερής Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης Δήμαρχος Χανίων, Γιάννης Μαλανδράκης Δήμαρχος Πλατανιά, Περιφερειακοί-δημοτικοί σύμβουλοι, έδωσαν συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη, στους ταλαντούχους ηθοποιούς, σε όλους τους συντελεστές της παράστασης, όπως και στην πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕΚ Περιφερειακή σύμβουλο Σοφία Μαλανδράκη, στα μέλη της διοίκησης και στην Διευθύντρια Ευτυχία Θεοδώρου.
Επίσης συγχαρητήρια θερμά για την επιτυχία της παράστασης έδωσαν εκπρόσωποι του πολιτισμού, των τεχνών, των γραμμάτων, ο γνωστός ταλαντούχος συνθέτης-μουσικός Δημήτρης Μαραμής, αλλά και ο κόσμος με παρατεταμένα χειροκροτήματα του. Η εντυπωσιακή παράσταση βασίζεται σε πραγματικές ιστορίες ηλικιωμένων ανθρώπων σε σημαντικές ιστορικές στιγμές που ερμήνευσαν οι νέοι ηθοποιοί, Πέτρος Γεωργοπάλης, Κατερίνα Μαντίλ, Μαρίνα Πανηγυράκη, Θεοδοσία Σαββάκη, Γιάννης Χαρκοφτάκης, ηθοποιοί με ταλέντο, φρεσκάδα και επαγγελματισμό. Ευρηματικός ο κειμενογράφος και σκηνοθέτης Γιάννης Καλαβριανός με τις εμπλουτισμένες ιστορίες στην αναζήτηση της ευτυχίας που προκάλεσαν ξεχωριστή αίσθηση στους παραβρισκόμενους ενώ παράλληλα

η παράσταση καταδεικνύει τον σημαντικό ρόλο του ΔΗΠΕΘΕΚ στον τόπο.Όπως έγινε γνωστό, η παράσταση «Γιοι και κόρες» ήρθε στην Κρήτη έχοντας διανύσει μια απολύτως επιτυχημένη πορεία και έχοντας αποσπάσει επαίνους και διακρίσεις. Η παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης είναι μια νέα εκδοχή της αρχικής παράστασης, εμπλουτισμένη με ιστορίες από την Κρήτη και ανανεωμένη ως προς τους συντελεστές και την επιλογή των ηθοποιών.
Το κείμενο βασίζεται σε μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις ηλικιωμένων, από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, από τους οποίους ζητήθηκε να ξεχωρίσουν μια ιστορία που σημάδεψε τη ζωή τους. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα μωσαϊκό των άγραφων ιστοριών της ζωής σε αυτή τη χώρα, που διαδραματίστηκαν παράλληλα με γνωστά ιστορικά γεγονότα. Οι αφηγήσεις τους καλύπτουν τα χρόνια του πρώτου κύματος της μετανάστευσης στην Αμερική, ιστορίες του Πολέμου και της Κατοχής, τις εκατέρωθεν απώλειες του Εμφυλίου, το ναυάγιο του πλοίου Ηράκλειον και την ίδρυση της ΑΝΕΚ, τον έρωτα στα χρόνια της Χούντας και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Η παράσταση είναι ουσιαστικά μια λοξή αφήγηση της επίσημης ελληνικής ιστορίας, μέσα από τις μικρές ιστορίες απλών ανθρώπων.

Οι υπόλοιποι συντελεστές της επιτυχημένης παράστασης, στα σκηνικά – Κοστούμια, είναι η Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα – Ράνια Υφαντίδου.

Μουσική: Χρύσανθος Χριστοδούλου. Φωτισμοί: Γιώργος Μπομπολάκης

Βοηθός σκηνοθέτις: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη. Σκηνογραφική – ενδυματολογική επιμέλεια: Μικέλα Παπαδουλάκη.

Φωτογραφίες: Γιώργος Ανα.Στ. Αρναουτάκης-Δήμαρχοι: Στήριξη του ΔΗΠΕΘΕΚ απ’ όλους τους φορείς.

Ο Περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Καλογερής, οι Δήμαρχοι Π. Σημανδηράκης, Γιαν. Μαλανδράκης παράλληλα με τα συγχαρητήριά τους στους συντελεστές της παράστασης, δήλωσαν την συνεχή στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων τους στο ΔΗΠΕΘΕΚ, το οποίο έχει βασικούς μετόχους την Περιφέρεια Κρήτης, και Δήμους με μεγαλομέτοχο τον Δήμο Χανίων. Οι ίδιοι επίσης τόνισαν την ανάγκη το Περιφερειακό θέατρο να αγκαλιαστεί και να στηριχθεί από όλους τους φορείς τού νησιού.Ο κ. Αρναουτάκης παράλληλα με την ανάγκη στήριξης όλων των φορέων και την σημαντικότητα του ρόλου του ΔΗΠΕΘΕΚ, είπε ότι, στο νέο συμβούλιο για πρώτη φορά πρόεδρος είναι Περιφερειακός σύμβουλος, «είναι η Περιφερειακή μας σύμβουλος η Σοφία Μαλανδράκη η οποία θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο αυτή την προσπάθεια. Το ΔΗΠΕΘΕΚ είναι ένα θέατρο για όλη την Κρήτη και εμείς από την πλευρά την δική μας υποσχόμαστε οτι σε κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη του η Περιφέρεια θα είναι δίπλα. Εύχομαι στην Σοφία κάθε επιτυχία στο έργο της, όπως και στο νέο ΔΣ της και συντελεστές του θεάτρου που χρειάζεται την υποστήριξη όλων των φορέων της Κρήτης για να γίνει μια νέα κατάκτηση για το ΔΗΠΕΘΕΚ μας».

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook