Η μουσική παράσταση Lamenta της Ξανθούλας Ντακοβάνου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την ΜΟΥΣΑ, παρουσιάζουν στα Χανιά την Τέταρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στις 21.00, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων την μουσική παράσταση της Ξανθούλας Ντακοβάνου

Lamenta From Eprius traditions to world jazz

Από την Ήπειρο στην Αβινιόν, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και πάλι πίσω, αυτός ο δίσκος, που εμπνέεται από τις μουσικές παραδόσεις της Ηπείρου και μας ταξιδεύει μέχρι την post rock και τη world jazz παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα Χανιά, αφού κυκλοφόρησε στη Γαλλία και διακρίθηκε σε διεθνή world music charts.

Σε μουσική καλλιτεχνική διεύθυνση της Ξανθούλας Ντακοβάνου, ο δίσκος είναι ένα μουσικό ταξίδι που πραγματεύεται την απώλεια και το ταξίδι της ανθρώπινης ψυχής από τον πόνο του αποχωρισμού μέχρι την κάθαρση, οδηγώντας εν τέλει σε ένα εκστατικό γλέντι επί σκηνής.

Το έργο χορογραφήθηκε από τους βέλγους χορογράφους Koen Augustijnen και Rosalba Torres Guerrero κι έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές διεθνώς.

Στην παράσταση αυτή παρουσιάζεται ζωντανά η μουσική του δίσκου με 7 μουσικούς επί σκηνής καθώς και αυθεντική χορογραφία του Ταξιάρχη Βασιλάκου πάνω στο κομμάτι “Leventis”, η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

Παίζουν : Ξανθούλα Ντακοβάνου (φωνή), Κλέων Αντωνίου (ηλεκτρική κιθάρα, φωνή), Ταξιάρχης Βασιλάκος (ακκορντεόν, χορογραφία, χορός), Παναγιώτης Κατσικιώτης (τύμπανα), Δημήτρης Μπρέντας (κλαρίνο, καβάλ), Στέφανος Φίλος (βιολί, φωνή)

Με τη στήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚαταπληκτική τυρόπιτα στο… πι και φι
Επόμενο άρθροΗ προπόνηση των 20′ που δυναμώνει τους μύες και καίει λίπος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ