Λαϊκή Συσπείρωση: «Να καταργηθεί το χαράτσι των 5 ευρώ στο Εθνικό Στάδιο Χανίων»

λαϊκή-συσπείρωση-να-καταργηθεί-το-χα-1275797

Ψήφισμα με το οποίο ζητάει να καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στο Εθνικό Στάδιο Χανίων κατέθεσε η Παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης και επιθυμεί να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.

Το ψήφισμα αναφέρει:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων καταδικάζει την απόφαση της διοίκησης του ΕΑΚ να επιβάλει εισιτήριο-χαράτσι 5 ευρώ για την έκδοση κάρτας εισόδου αθλητή στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων, που υπάγεται στη ΓΓ Αθλητισμού. H Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χανίων

Η παραπάνω απόφαση βάζει εμπόδια στην πρόσβαση στο ΕΑΚ, δηλαδή στην άθληση, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες είναι τσακισμένες οικονομικά και βλέπουν το εισόδημα τους να δέχεται τη χαριστική βολή από το μεγάλο κύμα ακρίβειας. Επιπλέον, η επιβολή ενός ακόμη χαρατσιού για τα λειτουργικά έξοδα του ΕΑΚ είναι άδικη, σημαίνει στην ουσία διπλή φορολογία για υπηρεσίες που ο λαός των Χανίων ήδη έχει πληρώσει αρκετά και πληρώνει στο κεντρικό κράτος με τη φορολογία.

Η διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων, ενώ θα έπρεπε να διεκδικεί από το υπουργείο γενναία αύξηση των κονδυλίων για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, την αναβάθμισή τους και τις προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού, ζητά από τις χανιώτικες λαϊκές οικογένειες να γίνουν οι χρηματοδότες του -κατ’ όνομα τουλάχιστον- δημόσιου ΕΑΚ, τη στιγμή, μάλιστα, που δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμα και τις συνδρομές τους στα σωματεία, οι οποίες δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες.

Συνάμα, η ασφαλής λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, δεν επιτυγχάνεται με την κάρτα αθλητή όσων χρησιμοποιούν τους χώρους, αλλά με προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού και γενναία αύξηση των κονδυλίων για το ΕΑΚ Χανίων.

Η απαράδεκτη αυτή λογική της ανταποδοτικότητας ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων αθλητικών χώρων, το να θεωρούνται οι αθλητές πελάτες και να γίνεται το δικαίωμα στον αθλητισμό πανάκριβο εμπόρευμα, το οποίο θα απολαμβάνουν μόνο όσοι έχουν οικονομική δυνατότητα.

Είναι συνέπεια της υποχρηματοδότησης και απαξίωσης διαχρονικά από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ στον τομέα του δωρεάν μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Αποτελεί εξέλιξη που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην παράδοση της λειτουργίας του σε ιδιώτες με σοβαρές συνέπειες στον λαό και στη νεολαία, που αναγκάζονται να στερούνται το αναγκαίο δικαίωμα στην άσκηση και τη Φυσική Αγωγή.

Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων διεκδικεί:

  • Την κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ ανά αθλητή στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων.
  • Την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ΕΑΚ Χανίων στο ύψος των αναγκών, για την άμεση συντήρηση των εγκαταστάσεων του Εθνικού Σταδίου και του Κολυμβητηρίου, τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης στα ερασιτεχνικά σωματεία, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες ανάπτυξης του κάθε αθλήματος και την ανάγκη να υπάρχουν προγράμματα μαζικού αθλητισμού δωρεάν για όλους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook