Κρύα σαλάτα ζυμαρικών

κρύα-σαλάτα-ζυμαρικών-1161822

Χορταστική σαλάτα με ζυμαρικά που μπορείτε άνετα να την απολαύσετε και ως κυρίως.

Μερίδες:2 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:5′ Έτοιμο σε:25′

του Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά

  • 250γρ. φαρφάλες
  • 4 κοτσανάκια σέλινο
  • 6 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας
  • 150γρ. γραβιέρα Κρήτης
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
  • 100γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 50γρ. γιαούρτι σουρωτό
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βράζετε τις φαρφάλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις σουρώνετε και τις ξεπλένετε με κρύο νερό.

Ψιλοκόβετε πρώτα τα κοτσανάκια του σέλινου και μετά το ζαμπόν γαλοπούλας. Κόβετε τη γραβιέρα Κρήτης σε κυβάκια και την ντομάτα σε πολύ μικρά κομματάκια.

Ετοιμάζετε το dressing: σε ένα μπολ βάζετε το τυρί Φιλαδέλφεια και το γιαούρτι και ανακατεύετε με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε το λάδι, το χυμό λεμονιού και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βάζετε τις φαρφάλες σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ρίχνετε το μισό dressing και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και πάλι και ολοκληρώνετε ρίχνοντας το υπόλοιπο dressing. Διατηρείτε τη σαλάτα δροσερή στο κάτω μέρος του ψυγείου.

olivemagazine.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook