Κρήτη | Υπέκλεψαν το προφίλ της στο Facebook και… εξαπάτησαν τους φίλους της!

κρήτη-υπέκλεψαν-το-προφίλ-της-στο-facebook-κα-1066026

Μία ασύλληπτη (διαδικτυακή) περιπέτεια πέρασε μία γυναίκα που ζει στο Ηράκλειο και της οποίας ο προσωπικός λογαριασμός στο Facebook παραβιάστηκε από χάκερς!

Οι δράστες αποδείχθηκαν καλά οργανωμένοι: Πρόβλεψαν και εξουδετέρωσαν κάθε πιθανή αντίδραση, και με την θρασύτητά τους κατάφεραν να εξαπατήσουν τους διαδικτυακούς φίλους της παθούσης, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών!

Η άτυχη γυναίκα, που είναι εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, την … πάτησε όταν – ανυποψίαστη – άνοιξε έναν σύνδεσμο που της εστάλη, μ’ ένα site με ιατρικά είδη. Εκεί της ζητήθηκε να συνδεθεί με τους κωδικούς της μέσω Facebook. Κι αφού έπεσε στην παγίδα, οι αδίστακτοι χάκερς έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους…

Παραβιάζοντας τον προσωπικό της λογαριασμό στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ξεκίνησαν να στέλνουν μηνύματα σε φίλους της, από τους οποίους ζητούσαν … χρήματα, εμφανιζόμενοι με το προφίλ της παθούσης!

Στο γραπτό “παραμυθάκι” που ανέπτυξαν, φρόντισαν να κατευθύνουν με απόλυτη ακρίβεια τα (εν δυνάμει) θύματά τους.

Εν τω μεταξύ, άτυχη γυναίκα δεν γνώριζε τίποτα. Όσο συνέχισε να διδάσκει, τόσο οι “ποντικοί” του ίντερνετ συνέχιζαν να πετούν το … δόλωμα, χρησιμοποιώντας το όνομά της, περιμένοντας ότι όλο και κάποιος -α θα τσιμπούσε – όπως κι έγινε!

Κάποια στιγμή, το τηλέφωνο της εκπαιδευτικού χτύπησε, και μία φίλη της τής έκανε γνωστό το τι συνέβαινε.

Έντρομη, έσπευσε στο προφίλ της και προς έκπληξή της έβλεπε … live την παραβίαση!

Υπέκλεψαν τα στοιχεία της για να … κλέψουν τους φίλους και τους γνωστούς της! Και μόλις εκείνη πήγε να αντιδράσει, έντρομη είδε τους χάκερς να σβήνουν (κατευθείαν!) τα μηνύματα που επιχείρησε να στείλει στους υπόλοιπους τραγικούς ήρωες αυτής της ιστορίας.

Η γυναίκα αποσυνδέθηκε και μπήκε ξανά στον λογαριασμό της με νέους κωδικούς. Όμως ήταν ήδη αργά, αφού οι θύτες της είχαν μπλοκάρει τη δυνατότητα επικοινωνίας με τα θύματά τους.

Όσοι -ες παρασύρθηκαν, μεταφέροντας χρήματα στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς, δεν μπόρεσαν να τα πάρουν πίσω. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η εκπαιδευτικός ενημερώθηκε από φίλη της ότι η φωτογραφία και τα στοιχεία της βρίσκονται σε μία ιστοσελίδα με ιατρικά είδη.

Απευθυνόμενη στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, έλαβε την απάντηση – προτροπή να κάνει καταγγελία, ενώ όπως λέει η Αστυνομία την προέτρεψε να μαζέψει μπόλικα χαρτιά για να μπει η υπόθεση σε μία σειρά, τα οποία και προσκόμισε χθες.

Σύμφωνα πληροφορίες του Cretalive, οι περιπτώσεις εξαπάτησης από χάκερς, μέσω της υποκλοπής στοιχείων τραπεζικής κάρτας, είναι δεκάδες.

Οι καταγγελίες αυξάνονται καθημερινά, από πολίτες που διαπιστώνουν ότι από τους τραπεζικούς λογαριασμούς (που έχουν παραβιαστεί) λείπουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά.

cretalive.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook