Κρήτη | Τον μαχαίρωσαν γιατί τους «κάρφωσε» – Στη φυλακή τρεις Πακιστανοί για τραυματισμό Αφγανού

κρήτη-τον-μαχαίρωσαν-γιατί-τους-κάρφ-1273740

Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για τους τέσσερις Πακιστανούς-οι τρεις κάθισαν στο εδώλιο-που φέρονται να συμμετείχαν μαζί με άλλους συμπατριώτες τους στην αιματηρή επίθεση σε βάρος Αφγανού, τον Ιούνιο του 2020, στις Μοίρες.

Στον Αφγανό είχαν επιτεθεί τουλάχιστον 15 άτομα, κάποιοι εκ των οποίων κρατούσαν μαχαίρια και ρόπαλα. Δέχθηκε 7-8 μαχαιριές ενώ κάποιοι προσπάθησαν να τον πνίξουν. Τού επιτέθηκαν, θεωρώντας ότι ήταν πληροφοριοδότης της Αστυνομίας και έδινε πληροφορίες σε βάρος τους για παράνομες δραστηριότητες.

Ο ίδιος ο παθών αναφερόμενος στους τρεις κατηγορούμενους φέρεται να υποστήριξε ότι ναι μεν τούς αναγνωρίζει αλλά εντούτοις δεν ήταν στους δράστες της «πρώτης γραμμής». Από τους κατηγορούμενους που τελικά συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης, προβλήθηκαν οι ισχυρισμοί είτε ότι δεν ήταν καν στο αιματηρό συμβάν είτε ότι είχαν μόνο φυσική παρουσία, χωρίς καμία άλλη εμπλοκή στην επίθεση.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε συνέργεια σε απόπειρα ενώ τούς απάλλαξε από τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Στους δύο από τους τρεις επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών, ενώ στον έτερο κατηγορούμενο επιβλήθηκαν 5 έτη, ενώ 7ετή κάθειρξη επιβλήθηκε και στον τέταρτο που δεν εμφανίστηκε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των τριών, κ. Απόστολος Ξυριτάκης, χαρακτήρισε ορθή τη μεταβολή της κατηγορίας, αν και, όπως ανέφερε, ο εντολέας του ισχυρίζεται ότι δεν ήταν καν στο περιστατικό. Εκτιμά ωστόσο ότι οι ισχυρισμοί του θα γίνουν δεκτοί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι και οι τρεις θα επιστρέψουν στη φυλακή. Να σημειωθεί ότι ήδη ήταν προφυλακισμένοι σχεδόν 17 μήνες.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook