Κρήτη | Τα πυροτεχνήματα και τα δυναμιτάκια δεν είναι παιχνίδι!

Το Πάσχα είναι γιορτή χαράς και διασκέδασης και όχι θλίψης, γιαυτό οφείλουμε να είμαστε προσεχτικοί στην χρήση πυροτεχνουργημάτων. Επειδή κάθε χρόνο θρηνούμε θύματα πυροτεχνουργημάτων και προς αποφυγή αυτών, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κρίνει χρήσιμο ότι ,οφείλει να δώσει τις συμβουλές της:

Συμβουλές προς Καταναλωτές
Αγοράζουμε, πάντοτε, τα πυροτεχνουργήματα, σύμφωνα με την ηλικία και τις γνώσεις μας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι παίζουμε την υγεία και τη ζωή μας «κορώνα–γράμματα».

Διαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης.

Αγοράζουμε μόνον πυροτεχνουργήματα, που φέρουν το σήμα CE.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κανένα πυροτέχνημα δεν είναι παιχνίδι.

Τα πυροτεχνήματα μπορεί να θέσουν τους καταναλωτές, σε μεγάλο κίνδυνο. Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, θρηνούμε θύματα πυροτεχνουργημάτων. Πάσχα στη Χίο, στο Αγρίνιο, στην Καλαμάτα. Τραυματισμοί, ακρωτηριασμοί ακόμα και θάνατοι.

Υπάρχει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, ειδική περί πυροτεχνημάτων. Η νομοθεσία απαιτεί τα πυροτεχνήματα να σχεδιάζονται, να παράγονται και να διακινούνται, με βάση συγκεκριμένα πρότυπα ασφάλειας, τα οποία ισχύουν, σε όλα τα κράτη-μέλη.αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα τα πυροτεχνουργήματα, που προορίζονται, για μη εμπορική χρήση, από τη νομοθεσία, εξαιρούνται!

Δηλαδή τα αυτοσχέδια πυροτεχνήματα, που προκαλούν θύματα, κάθε Πάσχα, στην Ελλάδα, δεν καλύπτονται από τη νομοθεσία. Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ως πλήρως ευαισθητοποιημένη κοινωνική οργάνωση, καλεί την Πολιτεία να σκύψει επί του θέματος και να παράγει νομοθεσία προς αποφυγή θυμάτων (τραυματισμοί ,θάνατοι) και μάλιστα σε εορταστική περίοδο (Πάσχα).

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ