Κρήτη | Σενάριο αστυνομικής ταινίας κατέληξε… με χειροπέδες – Ήταν έτοιμος να περάσει τον έλεγχο με πιστόλι και σφαίρες

κρήτη-σενάριο-αστυνομικής-ταινίας-κα-1517703

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, συνελήφθη σήμερα το πρωί ένας 75χρονος Γάλλος, ο οποίος βρέθηκε να έχει στην αποσκευή της ένα πιστόλι και 11 σφαίρες.

Ο 75χρονος διαμένει κάποιους μήνες του χρόνου στην Κρήτη και το υπόλοιπο διάστημα επιστρέφει στη χώρα του. Σήμερα το πρωί σκόπευε να ταξιδέψει από Ηράκλειο για Αθήνα και από ‘κει για Γαλλία. Ωστόσο ο έλεγχος στην αποσκευή… ανέβαλε το ταξίδι του.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Αερολιμένα βρήκαν το όπλο και τις σφαίρες. Έχει ενδιαφέρον πάντως ότι ο Γάλλος ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για κειμήλιο του παππού του και το έχει πάντα μαζί του. Ισχυρισμός με μεγάλη… πέραση σε ανάλογες περιπτώσεις σύλληψης κρητικών. Και όπως σχολίασε με χιούμορ αστυνομική πηγή «έχει πλήρως ενσωματωθεί με τα ήθη, τα έθιμα και τις συνήθεις κρητικών».

Το ντε σου της υπόθεσης είναι ότι ο 75χρονος είχε τυλίξει το πιστόλι και τις σφαίρες με αλουμινόχαρτο, πιστεύοντας προφανώς ότι δεν θα τις βρει ο έλεγχος. Μάλλον «ξεπατίκωσε» την ιδέα από κάποια αστυνομική ταινία. Στην πραγματικότητα όμως δεν… περπάτησε.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

Συνελήφθη, σήμερα (07.12.2022) το πρωί στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, αλλοδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σήμερα (07.12.2022) το πρωί, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον αλλοδαπό.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πιστόλι με τον γεμιστήρα του και φυσίγγια.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook