Κρήτη | Σχεδιαστική Σκέψη για την επιχειρηματικότητα στον αγροδιατροφικό τομέα / Erasmus +

κρήτη-σχεδιαστική-σκέψη-για-την-επιχε-966345

Την Δευτέρα 02 και την Τρίτη 03 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο η εναρκτήρια συνάντηση εταίρων του ευρωπαϊκού έργου DTRaiN στο οποίο συμμετέχει το ΜΑΙΧ και αφορά στη σχεδιαστική σκέψη για την επιχειρηματικότητα στον αγροδιατροφικό τοµέα.

Το σχέδιο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+ 2019, ενώ από την Ελλάδα, εκτός του ΜΑΙΧ, συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης που είναι και ο συντονιστής του έργου, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κατάρτισης για την Απασχόληση – Ανώνυµη Εκπαιδευτική Εταιρεία του Ρεθύμνου και η εταιρία SQLearn. Άλλοι φορείς που συμμετέχουν στην εταιρική σχέση είναι το Πανεπιστήμιο του Βαγιαδολίδ (Ισπανία), ο εκπαιδευτικός Οργανισμός LDI UG του Βερολίνου (Γερμανία) και το Κέντρο Μακιαβέλι της Φλωρεντίας (Ιταλία). Στη συγκεκριμένη συνάντηση εκ μέρους του ΜΑΙΧ συμμετείχαν οι ερευνητές του Τμ. Οικονομίας και Διοίκησης κ. Σταματάκη Ελένη και κ. Αγγελάκης Γεώργιος.

Το έργο «DTRaIN», το οποίο έχει διάρκεια 32 μήνες, στοχεύει στην ενδυνάμωση του αγρο-διατροφικού τομέα μέσω της απόκτησης υψηλής ποιότητας δεξιοτήτων από επιχειρηματίες του κλάδου. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, θα αναπτυχθεί ένα νέο επαγγελματικό προφίλ που θα χρησιμοποιεί τη μεθοδολογία και την εργαλειοθήκη μιας νέας διαδικασίας επίλυσης προβλημάτων  που ονομάζεται «Design Thinking /Σχεδιαστική Σκέψη», και θα βασίζεται στην επικύρωση προσόντων και μαθησιακών αποτελεσμάτων σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Κύρια δράση του έργου είναι ο σχεδιασµός ενός προγράµµατος εκπαίδευσης και ανάπτυξη κατάλληλου διαδικτυακού εκπαιδευτικού υλικού για τους επαγγελµατίες του αγροδιατροφικού τομέα πρόθυμους να αναβαθµίσουν τις δεξιότητές τους και να χρησιμοποιήσουν µια καινοτόµο µεθοδολογία. Πρόκειται για ένα νέο εκπαιδευτικό µοντέλο, βασισµένο σε µια προσέγγιση µε επίκεντρο τον εκπαιδευόµενο και σε ένα ανοικτό δυναµικό περιβάλλον. Η άμεση ομάδα στόχου και οι χρήστες του εκπαιδευτικού υλικού θα είναι επαγγελματίες που διαχειρίζονται προσωπικό σε επιχειρήσεις αγροδιατροφής αλλά και εκπαιδευτές στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στην εναρκτήρια συνάντηση που υλοποιήθηκε στο Ρέθυμνο στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κατάρτισης για την Απασχόληση – Ανώνυµη Εκπαιδευτική Εταιρεία, έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων από όλους τους εταίρους και προσδιορίστηκαν με σαφήνεια ο ρόλος τους στο έργο καθώς και οι ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook