Κρήτη | «Γολγοθάς» για μια 53χρονη νεφροπαθή – Άνεργη, ανασφάλιστη πίσω στο πατρικό της!

κρήτη-γολγοθάς-για-μια-53χρονη-νεφρο-1698408

«Γολγοθάς» η ζωή 53χρονης γυναίκας από την Ελιά που όπως λέει έμπλεξε σε αρρώστιες, υπηρεσίες, ΦΕΚ, μεταφράσεις εγκυκλίων, δεδομένων, νόμων, που της στερούν το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Στις αναφορές της μόνο η ενεργοποίηση του Κράτους Πρόνοιας, τόσο για την ίδια, όσο και δεκάδες άλλους που διαβιούν με τις ίδιες συνθήκες.

Όπως σημειώνει στο Ράδιο 98.4 η πανδημία και η υγείας της, της στέρησαν το δικαίωμα της εργασίας και κατ’ επέκταση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης της, ενώ από το Φεβρουάριο του 2023 με την αφαίρεση του ενός νεφρού, βρέθηκε ακόμα σε πιο δυσχερή θέση.

«Την περίοδο της ανάρρωσης μου κατέθεσα ηλεκτρονική αίτηση μέσω ΚΕΠΑ, ώστε να τύχω ενός επιδόματος τουλάχιστον» λέει «και μπήκα στη διαδικασία διενέργειας σειράς εξετάσεων. Τόσο για τα νεφρά όσο και για τον καρκίνο που αντιμετωπίζω κι είναι σε ύφεση. Κάποιες από αυτές τις εξετάσεις θα μπορούσαν να γίνουν στο νοσοκομείο, αλλά τα ραντεβού πρωινής ώρας, έχουν χρονικό ορίζοντα μηνών και τα απογευματινά κοστίζουν ακριβά. Άρα ο φάκελος δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν περάσει ένας χρόνος τουλάχιστον. Απλησίαστες είναι επίσης και οι τιμές των εξετάσεων, εξωτερικά, όταν το κόστος των αιματολογικών φθάνει στα 140 ευρώ και της Μαγνητικής άνω και κάτω κοιλίας στα 500 ευρώ».

Κατά την κυρία Ε.Σ η ίδια δεν μπορεί να είναι συνεπής ούτε στο ένα ούτε στο άλλο, καθώς το πρόβλημα της εργασίας δεν έχει λυθεί, η φιλοξενία της στο πατρικό της ήταν μονόδρομος για να ζήσει, κι ο βιοπορισμός της στηρίζεται στη βοήθεια των φίλων της.

Η 53χρονη γυναίκα σημειώνει ότι ηλικιακά και για λόγους υγείας το να βρει δουλειά είναι ότι πιο δύσκολο υπάρχει, και ζητά την ενεργοποίηση το Κράτους Πρόνοιας που υπερασπίζονται οι

Υπουργοί Υγείας κι Εργασίας με την εξέταση από την αρχή του όρου «Ευπαθής Ομάδα».

Μιλά για την αδικία των market pass που έχουν αφήσεις εκτός χιλιάδες πολίτες, όπως και τις μεταφράσεις μεταξύ ΦΕΚ κι εγκυκλίων που της στερούν ακόμα κι ένα υποτυπώδη διατροφικό επίδομα. Εκτιμά μάλιστα ότι ίσως τα παραπάνω υποκρύπτουν τη σκοπιμότητα της μη χορήγησης βοήθειας.

«Πήρα τηλέφωνο στο 1555 και ρώτησα αν θεωρούμε νεφροπαθής μετά την αφαίρεση νεφρού. Μου είπαν Ναι. Το ΦΕΚ του 2008 αναφέρει ότι όλοι οι νεφροπαθείς δικαιούνται διατροφικού επιδόματος, ύψους 362 ευρώ. Η αρμόδια υπηρεσία ωστόσο με την οποία επικοινώνησα με ενημέρωσε ότι νεφροπαθής θεωρείται μόνο όποιος κάνει αιμοκάθαρση. Αναρωτιέμαι γιατί»…

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook