Κρήτη | «Φωτιά» τα καύσιμα για τους εκδρομείς του Πάσχα

κρήτη-φωτιά-τα-καύσιμα-για-τους-εκδρ-850813

Ακριβά πληρώνουν τις μετακινήσεις τους οι πολίτες σε πολλές περιοχές της χώρας καθώς η τιμή των υγρών καυσίμων έχει πάρει την ανιούσα. Όσο δε για τους εκδρομείς του Πάσχα που επιλέγουν να ταξιδέψουν οδικώς, το κόστος της βενζίνης αλλά και του πετρελαίου κίνησης καταλαμβάνει σημαντικό μερίδιο στον προϋπολογισμό τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, τη Μεγάλη Τρίτη η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων έφτασε στο 1,63 ευρώ ανά λίτρο. Πρόκειται για την τρίτη υψηλότερη τιμή σε επίπεδο ΕΕ, μετά τη Δανία και την Ολλανδία.

Στο δελτίο τιμών ανά νομό, τα Χανιά μαζί με την Αθήνα, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, έχουν τα πρωτεία στις πιο τσιμπημένες τιμές.

Ωστόσο η εικόνα δεν διαφοροποιείται στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης. Προς 1,68 ευρώ το λίτρο πωλείτο σε Χανιά και Ηράκλειο η απλή αμόλυβδη τη Μεγάλη Τρίτη και προς 1,70 σε Ρέθυμνο και Λασίθι. Από 1,44 έως 1,45 ευρώ το λίτρο διαμορφώθηκε στην Κρήτη η τιμή του diesel κίνησης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2019 η μέση τιμή της αμόλυβδης είχε πέσει σχεδόν στο 1,48 ευρώ ανά λίτρο. Η αύξηση σε διάστημα λίγων μηνών υπολογίζεται στα 15 με 16 λεπτά ανά λίτρο.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook