Κρήτη | Πυροβολισμοί στο Γάζι: Έριχνε με 9αρι στη μέση του δρόμου – Το προφίλ του δράστη και η αναπαράσταση της συμπλοκής | Video

κρήτη-πυροβολισμοί-στο-γάζι-έριχνε-με-1629937

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, σε βάρος αστυνομικών και πολιτών, κατηγορείται ο 35χρονος πιστολέρο του Γαζίου που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ.

Τα στοιχεία από την αυτοψία των αστυνομικών επιβεβαιώνουν ότι ο καταιγισμός πυροβολισμών μπορούσε να προκαλέσει μακελειό άνευ προηγουμένου από τις ριπές του όπλου των 40 χιλιοστών που χρησιμοποίησε.

Ο 35χρονος σταματά το τζιπ απέναντι από την καφετέρια και περιμένει τον υπάλληλο να βγει για να του δώσει τον καφέ που είχε παραγγείλει τηλεφωνικά. Το ασημί φορτηγάκι με δυο αστυνομικούς της ασφάλειας που τον ακολουθεί, προσπερνάει και σταματά μπροστά για να μπορεί να ανακόψει την πορεία του. Πίσω του σταθμεύει για τον ίδιο λόγο ένα ασημί συμβατικό αυτοκίνητο της ασφάλειας με άλλους 4 αστυνομικούς.

Ο συνοδηγός του πρώτου αυτοκινήτου κατεβαίνει και τρέχει στη δεξιά πόρτα του τζιπ. Την ανοίγει καλώντας τον να παραδοθεί. Ο δράστης πιάνει το όπλο από το λεβιέ του αυτοκινήτου και πυροβολεί στο πόδι τον 34χρονο αξιωματικό της Ασφάλειας που δεν προλαβαίνει να αντιδράσει. Στρέφεται στους υπόλοιπους και στοχεύει τον πρώτο που πλησιάζει, όμως ο αστυνομικός προλαβαίνει να πέσει στο έδαφος.

Με ριπές από πιστόλι των 40 χιλιοστών και τις σφαίρες να καρφώνονται στα πόδια του 22χρονου που βρίσκεται στην καφετέρια, τα γειτονικά σπίτια και καταστήματα, προσπαθεί να ανοίξει δρόμο. Μια σφαίρα περνάει από την κουκούλα του φούτερ ενός περαστικού.

Δείτε το βίντεο με την αναπαράσταση της συμπλοκής

Από τους 6 αστυνομικούς, 3 ή 4 χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά τους όπλα. Πιστόλια των 9 χιλιοστών που έχουν παραδοθεί για να εξεταστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί πυροβολούν συνολικά 9 φορές, κυρίως προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου. Μια βολίδα από 9άρι σφηνώθηκε σε ταμπέλα πάνω από το γειτονικό τραπεζικό υποκατάστημα.

Όση ώρα οι αστυνομικοί προσπαθούν να σύρουν τον αιμόφυρτο συνάδελφο τους σε ασφαλές σημείο, ο 35χρονος κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και επιχειρεί να διαφύγει τρέχοντας προς την εθνική οδό. Χωρίς να γυρίσει ποτέ την πλάτη του προς τους αστυνομικούς εξακολουθεί να πυροβολεί όπως φαίνεται και σε βίντεο ντοκουμέντο που έχει στα χέρια της η Σήμανση. Τότε οι αστυνομικοί στοχεύουν και τον πυροβολούν στα πόδια, δίνοντας τέλος στη συμπλοκή.

Συνολικά 20 πυροβολισμοί έπεσαν στο σημείο όπως φαίνεται από τις βολίδες και τους κάλυκες που έχει συλλέξει η Σήμανση. Μάλιστα έγινε και μια προσαγωγή πολίτη από το σημείο, καθώς εντοπίστηκε να μαζεύει κάλυκες από το δρόμο.

Ο 35χρονος κατηγορούμενος εκτός από τη ληστεία στα πρατήριο στην περιοχή της Μεσαράς για την οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών, συμμετείχε στην ένοπλη ληστεία σε βάρος γνωστού εργολάβου στο κέντρο του Ηρακλείου. Μαζί με δυο συνεργούς στου εγκλώβισαν το επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στην περιοχής της Ανάληψης. Με την απειλή όπλων του απέσπασαν ένα τσαντάκι με 25.000 ευρώ.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook