Κρήτη | Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή πήραν οι ζωοκλέφτες

κρήτη-προθεσμία-για-να-απολογηθούν-τη-958542

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή πήραν όλοι οι ζωοκλέφτες που συνελήφθησαν χθες σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για 11 υποθέσεις ζωοκλοπής.

Για τις ζωοκλοπές ασκήθηκαν μεταξύ άλλων ποινικές διώξεις για εγκληματική οργάνωση (σύσταση συμμορίας) και διακεκριμένη περίπτωση ζωοκλοπής κατ΄ εξακολούθηση και άπαξ από δυο η περισσότερους δράστες κατά συναυτουργία.

Πρόκειται, όπως λένε αστυνομικές πηγές, μία από τις πιο «ενεργές» και «δυνατές» ομάδες που είχε ως αντικείμενο την ζωοκλοπή, τη δράση της οποίας κατάφερε να σταματήσει η πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στην Κρήτη, περνώντας χειροπέδες σε έξι άτομα και στοχοποιώντας δέκα ακόμα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Η έρευνα του Οργανωμένου Εγκλήματος διήρκεσε περίπου ένα χρόνο, με τους έμπειρους αστυνομικούς να έχουν συγκεντρώσει πολύ υλικό, δεκάδες καταγγελίες και πολλές ώρες έρευνας για να φτάσουν στο αποτέλεσμα πριν πραγματοποιήσουν την μεγάλη έρευνα σήμερα το πρωί.

Η επιχείρηση έγινε τη Δευτέρα ταυτόχρονα σε περιοχές του Ρεθύμνου, του Ηρακλείου και του Λασιθίου και συνελήφθησαν έξι άτομα, εκ των οποίων τρεις από το Ρέθυμνο (Αμάρι, Ανώγεια και Ρέθυμνο), δύο στο Ηράκλειο (Φόδελε και Βορίζια) και ένας από το Λασίθι (Νεάπολη).

Μαζί με 10 τουλάχιστον ακόμα άτομα, εκτελούσαν τις ζωοκλοπές με διάφορες μεθόδους. Η δικογραφία περιλαμβάνει 11 υποθέσεις ζωοκλοπής και 7 κλοπές αυτοκινήτων, εκτιμάται όμως πως οι υποθέσεις είναι πολλές παραπάνω αλλά είτε δεν έχουν καταγγελθεί από τους παθόντες είτε για την ώρα δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, που να τις εντάσσουν στην συγκεκριμένη δικογραφία.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως «πρόκειται για μία από τις πιο δυνατές ομάδες, “καινούριας γενιάς” δραστών ζωοκλοπής, η οποία αποδείχθηκε αρκετά παραγωγική και ξεπερνούσε τα όρια και περιοχών συγκεκριμένων αλλά και των παλαιών πρακτικών».

Επιπλέον, τα μέλη της σπείρας δεν «γνώριζαν» από σασμούς ή άλλου είδους τέτοιες πρακτικές, γι’ αυτό και η δράση τους αποδείχθηκε ιδιαίτερα παραγωγική και χωρίς όρια.

Ως βασικά μέλη της ομάδας θεωρούνται δύο με τρία άτομα, ένα εκ των οποίων έχει συλληφθεί σήμερα. Αυτοί είναι οι «εγκέφαλοι», οι οποίοι με τους κατά τόπους συνεργάτες τους σχεδίαζαν την ζωοκλοπή και την εκτελούσαν με τη βοήθεια τους και με τη βοήθεια ατόμων που έδιναν πληροφορίες, αλλά και φρόντιζαν να κρατούν «τσίλιες».

Σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα που έκλεβαν, ενώ σε άλλες περιπτώσεις φρόντιζαν να μεταφέρουν τα κλεμμένα αιγοπρόβατα πεζή.

Η έρευνα ήταν πολύμηνη, δεδομένου ότι η «διαδρομή» των ζωοκλοπών στις πλείστες των περιπτώσεων είναι δύσκολο να εντοπιστεί, όμως το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος με μεγάλη προσπάθεια και συστηματική δουλειά κατάφερε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πηγή: goodnet.gr

One thought on “Κρήτη | Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή πήραν οι ζωοκλέφτες

  1. Γελάω με τις διάφορες συνεντεύξεις των Ανωγειανων που μιλάνε για κουλτούρα για πολιτισμό για ιστορία και αντριωσύνη και στην ουσία άμα βγάλεις Βασίλη Σκουλά, Νίκο Ξυλούρη ( Νικολή θεός να τον έχει αναπεμενο), Ψαραντώνης και μερικούς άλλους οι υπόλοιποι είναι κλεφτοκοτάδες, κακαντράκια,, κομπλεξικοί και μπαμπέσιδες. Το ίδιο και οι οι γειτόνοι Λειβάδια, και τα αλλά χωριά γύρω γύρω. Πραγματικά η ντροπή της Κρήτης. Σκέψου τι θα γίνεται μέσα στα σπίτια τους που δεν βγαίνει παραέξω. Άρρωστοι, άπλυτοι, αγράμματοι και γυφτοι. Χειρότεροι από Ρομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook