Κρήτη | Νέα πρωινή επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στους Καλούς Λιμένες

κρήτη-νέα-πρωινή-επιχείρηση-διάσωσης-2320877

Διαδοχικά και χωρίς ανάσα συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών στη νότια Κρήτη, με τις αρχές να βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση, καθώς μέσα σε μόλις λίγες ώρες, το ένα περιστατικό διαδέχεται το άλλο

Το πιο πρόσφατο συμβάν, αφορά επιχείρηση διάσωσης 56 ατόμων, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στους Καλούς Λιμένες και αναμένεται να μεταφερθούν στο Ηράκλειο για καταγραφή και προσωρινή φιλοξενία.

Την ίδια ώρα, διπλή κινητοποίηση υπήρξε τα ξημερώματα στην περιοχή της Ψαρή Φοράδα, δείτε ΕΔΩ όπου εντοπίστηκες δύο ομάδες, συνολικά 69 ατόμων (35 και 34 άτομα αντίστοιχα) ανάμεσα στα οποία και τρεις γυναίκες.

Το νέο αυτό “κύμα” έρχεται να προστεθεί σε ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο 24ωρο για το νησί, καθώς την Κυριακή καταγράφηκαν πολλαπλές αφίξεις: 44 άτομα στους Καλούς Λιμένες και ακόμη 85 στη Γαύδο. Αργότερα μέσα στην ημέρα εντοπίστηκαν 43 άτομα νότια του Ηρακλείου, ενώ το απόγευμα ακόμη 56 άτομα εντοπίστηκαν νότια της Γαύδου. Παράλληλα, ακόμη μία λέμβος με περίπου 50 άτομα εντοπίστηκε νότια της Ιεράπετρας.

Οι αρμόδιες αρχές παραμένουν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, διαχειριζόμενες το διαρκώς αυξανόμενο μεταναστευτικό ρεύμα.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook