Κρήτη | Καταδικάστηκε ο παππούς που ζήτησε το λόγο … για λογαριασμό της εγγονής του

κρήτη-καταδικάστηκε-ο-παππούς-που-ζήτ-765995

Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε την Παρασκευή το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε βάρος Ηρακλειώτη, ο οποίος κατηγορείται ότι εξύβρισε και απείλησε μέσα στον χώρο του σχολείου συμμαθητή της εγγονής του, θεωρώντας ότι τής έκανε bullying.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τις κατηγορίες της εξύβρισης και της απειλής με το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων και του επέβαλε κατά συγχώνευση συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστήριξε ότι ουδέποτε απείλησε και εξύβρισε το παιδί, ορκίστηκε στα εγγόνια του ότι δεν το άρπαξε από την μπλούζα και δεν το κόλλησε στον τοίχο του σχολείου, όπως καταγγέλλεται, αλλά ότι απλώς ζήτησε να μην πειράζει την εγγονή του.

Τους ισχυρισμούς αυτούς δεν αποδέχονται οι γονείς του παιδιού, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο δικός τους ο γιος είναι εκείνος που δεχόταν το bulluying από την συμμαθήτρια του, η οποία, όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, έφθασε στο σημείο να τον διασύρει στους συμμαθητές τους, χρησιμοποιώντας προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ακόμα ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο έχει επηρεάσει ψυχολογικά το παιδί αλλά και γενικότερα την οικογένεια τους. Ο πατέρας του μαθητή υποστήριξε ότι επέλεξε να κινηθεί δια της νόμιμης οδού, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την συμπεριφορά του παππού. Να σημειωθεί ότι το κοριτσάκι μετά το επεισόδιο με τον παππού του άλλαξε σχολικό περιβάλλον. Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής κ. Γιώργος Κοκοσάλης δήλωσε μετά την απόφαση του δικαστηρίου: «Είναι μια απόφαση που δικαιώνει πλήρως την οικογένεια και κυρίως την αθώα παιδική ψυχή, δίνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα, ότι ουδείς δικαιούται να δρα σύμφωνα με τους νόμους της ζούγκλας».

Από την πλευρά της υπεράσπισης η δικηγόρος κ. Χρύσα Καλλέργη σχολίασε: «Το δικαστήριο αποφάσισε εσφαλμένα την ενοχή του κατηγορουμένου με το ελαφρυντικό βέβαια των μη ταπεινών αιτίων, δίχως όμως να προκύψουν κατά την επ’ ακροατηρίω διαδικασία αποδείξεις περί ενοχής καθώς ουδείς από τους ενήλικες εκπαιδευτικούς μάρτυρες δεν ήταν αυτόπτης σε οποιοδήποτε περιστατικό στον κατάμεστο προαύλιο χώρο, την ώρα του σχολάσματος, παρ’ ότι ευρίσκονταν εντός του σχολικού χώρου και θα μπορούσαν να είχαν λάβει γνώση σε ενδεχόμενο περιστατικό τέτοιου είδους. Εξ αυτού του λόγου ασκήθηκε από την πλευρά του κατηγορουμένου έφεση, ευελπιστώντας ότι θα απαλλαγεί από τις κατηγορίες στο Εφετείο και θα αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων».

Πηγή:cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook