Κρήτη | Εξοπλισμό που σώζει ζωές εγκαινίασε στο ΠΑΓΝΗ ο Πολάκης | Photos

κρήτη-εξοπλισμό-που-σώζει-ζωές-εγκαιν-804887

Δύο υπερσύγχρονα μηχανήματα εγκαινίασε σήμερα στο ΠΑΓΝΗ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Πρόκειται για το υβριδικό σύστημα απεικόνισης τομογραφικής κάμερας με αξονικό τομογράφο αλλά και τον δεύτερο γραμμικό επιταχυντή, μηχανήματα που είναι δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Μάλιστα το υβριδικό σύστημα απεικόνισης τομογραφικής κάμερας είναι το πρώτο στην Ελλάδα και έχει τη δυνατότητα ακριβέστερης διάγνωσης κι εκτίμησης του εντοπισμού και του χαρακτηρισμού της βλάβης σε περιστατικά ογκολογίας, ορθοπεδικής, καρδιολογίας κα.Η εκδήλωση σημαδεύτηκε από μικρή ένταση στην είσοδο όπου τον υπουργό περίμεναν εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ – Βενιζέλειο ζητώντας μόνιμες προσλήψεις και καταγγέλλοντας την αποδοχή από τη μεριά του νοσοκομείου της μεγάλης δωρεάς σε εξοπλισμό που έκανε το ίδρυμα «Νιάρχος»

Πολάκης: Λένε αισχρά ψέματα όσοι αντιδρούν»

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του ανέφερε «Με μεγάλη χαρά εγκαινιάσαμε δύο μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας. Θεωρούμε ότι μετά από 3,5 χρόνια το σύστημα Υγείας έχει ισορροπήσει. Έχουν προστεθεί περίπου 17.500 -18.000 άτομα προσωπικό. Κι είναι αλλά 6.000 στη διαδρομή να έρθουν με προκηρυγμένες θέσεις. Έχουμε αυξήσεις στη χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας, 300 εκατομμύρια ευρώ ετήσιο όριο παραπάνω από αύρα που είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση στο μεσοπρόθεσμο της. Το όριο δαπανών για τη λειτουργία των νοσοκομείων έχει φτάσει από το 1,5 δισ σε πάνω από 1,8 δισ ετησίως» και προσέθεσε: «Τα τεράστια ληξιπρόθεσμα χρέη των νοσοκομείων έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Τον Δεκέμβρη του ‘ 14 τα νοσοκομεία χρωσταγαν 730 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος του ’16 τα νοσοκομεία είχαν θετικό πλεονάσματα 35 εκατομμύρια ευρώ. Και τέλος του 17’ θετικό πλεόνασμα 370 εκατομμύρια ευρώ. Το ίδιο συνέβη και φέτος, που είναι περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ το θετικό πλεόνασμα. Αυτό είναι μία σαφής ένδειξη ισορροπίας και εξυγίανσης του συστήματος. Έτσι θα προχωρήσουμε, και με πιο βαθιές τομές.»

«Λένε αισχρά ψέματα όσοι αντιδρούν» συνέχισε και πρόσθεσε: «Διώξαμε τους εργολάβους από τα νοσοκομεία. Το ΠΑΓΝΗ θα γίνει το πρώτο free hospital από εργολάβους. Κι αυτό το κάναμε με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Πήραμε τους εργαζόμενους από την εργασιακή γαλέρα που τους έβαζαν οι εργολάβοι, με τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, και τους δώσαμε αξιοπρεπείς μισθούς και αξιοπρεπείς όρους εργασίας. Τη δεύτερη τετραετία όπου θα μπορέσουμε μακριά από τις μνημονιακες δεσμευσεις να υλοποιήσουμε το σύνολο της πολιτικής μας, εκεί θα δώσουμε την οριστική λύση που πρέπει να δώσουμε. Και την ξέρουμε πάρα πολύ καλύτερα από τους κυρίους που φώναζαν πριν- καλά το.έκαναν, κάποιοι αναζητούν ρόλο!»

«Αυτή η κυβέρνηση δεν κλείνει δομές, μόνο ανοίγει! Δεν διώχνει κόσμο, μόνο παίρνει. Κι αυτό ο λαός θα το καταλάβει!» υπογράμμισε.

Σε δηλώσεις του, ο διοικητής Βενιζελείου και ΠΑΓΝΗ Γιάννης Τασοπουλος, τόνισε: «και τα δύο μηχανήματα που εγκαινιάστηκαν βοηθούν στην καλύτερη διάγνωση, γιατί αυτή θα είναι εξατομικευμένη και με ακρίβεια, ενώ αποφεύγονται οι διαφορές παρενέργειες» και εξήγησε πως το προσωπικό που θα τα χειρίζεται έλαβε εκπαίδευση στην Αμερική.

Και το μόνιμο προσωπικό μας εκπαιδεύτηκε στη νέα τεχνολογία. Πήγε στην Αμερική.

Έχουμε την τεχνολογία, έχουμε και το προσωπικό που ενισχύει τις λειτουργίες».

Αναφορικά με τους εργαζόμενους, ανέφερε ότι από την 1η Φεβρουαρίου θα γίνουν 75 προσλήψεις προσωπικού και στα δύο νοσοκομεία.

Στ. Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την δημόσια υγεία στο νησί

Στη σημαντικότητα της δημόσιας υγείας στην Κρήτη, τη συνεργασία Περιφέρειας , ΥΠΕ Κρήτης, φορέων, Υπουργείου στην αναβάθμιση των υποδομών υγείας στο νησί, αλλά και στην ανάγκη αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων και πόρων από την Κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.Στην συνάντηση που έγινε με αφορμή τα εγκαίνια των δυο υπερσύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων στο ΠΑΓΝΗ ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε το Ίδρυμα Νιάρχος για την βοήθεια που παρέχει, αναφέρθηκε επίσης στην καλή συνεργασία με την ΥΠΕ Κρήτης, τους φορείς, το Υπουργείο για την στήριξη της δημόσιας υγεία και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους στην υγεία του νησιού για το έργο που επιτελούν.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Κρήτη | Εξοπλισμό που σώζει ζωές εγκαινίασε στο ΠΑΓΝΗ ο Πολάκης | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook