Κρήτη | Εκδηλώσεις για τον καρκίνο σε παιδιά και εφήβους

κρήτη-εκδηλώσεις-για-τον-καρκίνο-σε-πα-1624880

Με αφορμή την 15η Φεβρουαρίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου στα Παιδιά και Εφήβους, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων Πανεπιστημίου Κρήτης – Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και το Σύλλογο Εθελοντών «Η Παρέα της Αγάπης» διοργανώνουν ανοιχτή για το κοινό, τους φορείς και επαγγελματίες υγείας εκδήλωση, με ελεύθερη συμμετοχή, αφιερωμένη στα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειες τους.

Πρόκειται για μια δράση ευαισθητοποίησης, αλληλεγγύης και ελπίδας, με κεντρικό της μήνυμα: «Ο Καρκίνος στα Παιδιά και τους Εφήβους είναι μια μάχη που κερδίζεται!

Όλοι Μαζί Μπορούμε!».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και του 5ου Π.Τ. ΕΝΕ Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί :Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023,

στο Κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ στο Ηράκλειο, με ώρα έναρξης 17.30 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθύντρια Κλινικής Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων ΠαΓΝΗ, κα Ευτυχία Στειακάκη θα αναφερθεί στις προκλήσεις και τις προοπτικές για την αντιμετώπιση των νεοπλασιών στα παιδιά και τους εφήβους. Η Διευθύντρια Αιμοδοσίας του ΠαΓΝΗ, Αιματολόγος κα Βάνα Λυδάκη, θα μιλήσει για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσία και της δωρεάς μυελού των οστών και η κα Εύα Φουντουλάκη, RN, MPH, Υπεύθυνη Νοσηλεύτρια Κλινικής Αιματολογίας- Ογκολογίας Παίδων ΠαΓΝΗ για το ρόλο του νοσηλευτή /τριας.

Παράλληλα, μέσα από προσωπικές εμπειρίες παιδιών που νόσησαν και των γονέων τους θα αναδειχθούν σημαντικά θέματα που αφορούν στον Καρκίνο στα Παιδιά και τους Εφήβους, της ψυχολογίας και των αναγκών του παιδιού και της οικογένειας του, καθώς και του ευρύτερου κοινωνικού τους περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά με την ευγενική συμμετοχή των Γιώργου και Νίκου Στρατάκη και του συγκροτήματος τους.

Την ίδια ημέρα ,Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, κατά τις ώρες 10.00 π.μ. -14.00 μ.μ. θα πραγματοποιείται στην Πλατεία Ελευθερίας εθελοντική αιμοδοσία και λήψη μυελού των οστών σε εθελοντές δότες από την Αιμοδοσία του ΠαΓΝΗ».

zarpanews.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook