Κρήτη | Εικόνες καταστροφής από τη πυρκαγιά στον Βιαννό – Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο | Video + Photos

κρήτη-εικόνες-καταστροφής-από-τη-πυρκ-1506221

Μία ακόμα μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο 13 Αυγούστου επί κρητικού εδάφους και συγκεκριμένα σε δασική έκταση δίπλα στο χωριό Πεύκος της Βιάννου.

Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής από επίγειες και εναέριες δυνάμεις, είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί εγκαίρως και να τεθεί υπό έλεγχο περίπου στις 7 το απόγευμα, ενώ δεν απείλησε οικισμούς και ανθρώπινες ζωές. Την επιχείρηση κατάσβεσης βοήθησε το γεγονός ότι στην περιοχή δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Από το πρωί της Κυριακής 14 Αυγούστου, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο εξαιτίας των αναπυρώσεων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο μεγάλο ενεργό μέτωπό. Ειδικότερα, στην περιοχή παραμένουν 9 οχήματα με δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και ένα τμήμα της ΕΜΟΔΕ με συνολικά περίπου 34 πυροσβέστες.

Μάλιστα, ήδη από χθες προσήχθη και στην συνέχεια συνελήφθη ένας 83χρονος, ελληνικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά από αμέλεια την ώρα που εκτελούσε αγροτικές εργασίες.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Ηρακλείου.

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, η καταστροφή ξεπέρασε τα 150 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικης έκτασης όμως το τελικό πόρισμα θα δώσει η Πυροσβεστική.

Κάτοικοι του χωριού ανέφεραν πως χάρη στην άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γρήγορα και αποφευχθήκαν τα χειρότερα, καθώς το μέτωπο άναψε σε ιδιαίτερα δύσβατο σημείο.

Υπενθυμίζεται πως και σήμερα, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στα Χανιά και το Ρέθυμνο.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook