Κρήτη | Αισιοδοξία Κικίλια για τον τουρισμό σε εκδήλωση του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων

κρήτη-αισιοδοξία-κικίλια-για-τον-τουρ-1331702

Την ικανοποίησή του, που ξεπέρασε τις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης, για τη χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες και την πεποίθησή του, βάσει μετρήσιμων στοιχείων έως σήμερα, για ένα επίσης “δυναμικό” 2022, εξέφρασε μιλώντας μέσω διαδικτύου ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης του Ηρακλείου.

Ο υπουργός εξήρε ιδιαίτερα το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, με το νησί να παραμένει στη ναυαρχίδα των δημοφιλέστερων ελληνικών προορισμών.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το 2021 ο στόχος του 50% του 2019 υπερκεράστηκε και από τα προβλεπόμενα έσοδα των 5-6 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς θα ξεπεράσουμε φέτος τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος απέδωσε αυτήν την “υψηλή πτήση” του τουριστικού προϊόντος στο σαφές μήνυμα ασφάλειας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων που εξέπεμψε η χώρα μας.

Όπως συμπλήρωσε αυτή η εικόνα της χώρας αποτελεί τη βάση για το 2022, χρονιά που σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα που έχουν καταγραφεί ήδη από τις επαφές, συνεργασίες και πρωτοβουλίες του Υπουργείου μπορεί να αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς για τον ελληνικό τουρισμό.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση διαδικτυακά συμμετείχε και η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ενώ δια ζώσης συμμετοχή είχε η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Βίκυ Λοΐζου, ο περιφερειάρχης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, οι δήμαρχοι των τουριστικών περιοχών αλλά και η ηγεσία των φορέων τουρισμού από την Αθήνα (ΣΕΤΕ & ΓΕΠΟΕΤ) και την Κρήτη.

Ιδιαίτερη στιγμή στο πλαίσιο της εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας βραβεύτηκε ο πρώην υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης αλλά και οι καλύτεροι υπάλληλοι τουριστικών γραφείων 2021, ήταν η βράβευση του γηραιότερου εν ζωή διευθυντή ξενοδοχείου της Κρήτης, Αλέξανδρου Γούλα.

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook