Κρήτη | Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 17χρονοι που επιτέθηκαν σε ανήλικους – Οργισμένοι οι γονείς

Οργισμένοι είναι οι γονείς των δύο ανηλίκων που δέχθηκαν αναίτια άγρια επίθεση από μία ομάδα 17χρονων σε κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, το βράδυ του Σαββάτου.

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος τους ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε διώξεις και στη συνέχεια αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους.

Τόσο ο πατέρας του 16χρονου όσο και η μητέρα του 15χρονου στο άκουσμα της είδησης ότι οι δράστες που ξυλοκόπησαν τα παιδιά τους αφέθηκαν ελεύθεροι εξοργίστηκαν και ξέσπασαν.

«Θέλουν έναν νέο Άλκη στην Κρήτη;»

«Αυτή είναι η ελληνική δικαιοσύνη; Μήπως θέλουν να έχουμε έναν νέο Άλκη στην Κρήτη, όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη; Ή μήπως θέλουν να πάρω εγώ το νόμο στα χέρια μου, να πάω να πάρω πιστόλια και μαχαίρια και να τους επιτεθώ», αναφέρει ο πατέρας του 16χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο από την παρέα των τριών δραστών και συνέχισε:

«Με κάλεσαν στο τμήμα να πάω να τους αναγνωρίσω. Τους αναγνώρισα και – ενώ έχουν και βαρύ ποινικό μητρώο απ’ ότι μας είπαν – μετά από μία ώρα τους άφησαν ελεύθερους. Αυτό είναι δικαιοσύνη; Ποτέ δεν θα γίνουμε κράτος και δεν θα προχωρήσουμε μπροστά. Εγώ αυτό δεν θα το αφήσω έτσι, θα το πάω μέχρι και τον πρωθυπουργό. Το δίκιο μου βέβαια ξέρω ότι δεν θα το βρω».

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 16χρονος φέρει βαριά τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι.

«Είμαστε σε μία κατάσταση χάλια τόσο ψυχολογικά όσο και οικονομικά. Πού θα βρω τα χρήματα για να φτιάξω τα δόντια στο παιδί, ή να πληρώσω τους δικηγόρους; Θα πάω να πάρω από τους μικρούς (σ.σ δράστες) που δεν έχουν πού στον ήλιο μοίρα και το μόνο που ξέρουν είναι να το παίζουν νταήδες και μάγκες;», ανέφερε σχετικά ο πατέρας του 16χρονου ενώ παράλληλα επεσήμανε πως μέσα σε όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει έχει ν’ αντιμετωπίσει και μία σειρά από γραφειοκρατικά κωλύματα.

«Έχουμε μπλέξει με τη γραφειοκρατία με τα έγγραφα που απαιτούνται από το νοσοκομείο. Πρέπει να σας πω ότι τόσο η αστυνομία όσο και το ΕΚΑΒ μας συμπεριφέρθηκαν άψογα. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη από τους ανθρώπους στο ΠΑΓΝΗ. Χρειαζόμουν κάποια έγγραφα ώστε να προχωρήσουν κάποιες αιτήσεις αλλά και να δικαιολογήσω τις απουσίες του παιδιού στο σχολείο και υπήρξαν πολλά γραφειοκρατικά κωλύματα.

Την ίδια ώρα, από το ΠΑΓΝΗ μας αντιμετώπισαν σαν να ήμασταν οι χειρότεροι άνθρωποι και πραγματικά δεν γνωρίζω για ποιον λόγο. Λυπάμαι ειλικρινά γιατί έχω παιδιά και μεγαλώνω και βλέπω ότι τα μεγαλώνω σε μία άθλια κοινωνία» τόνισε ο πατέρας του 16χρονου.

Μητέρα 15χρονου: «Τι μήνυμα περνάνε στα παιδιά μας οι άνθρωποι που τους άφησαν ελεύθερους;»

«Εγώ είμαι μονογονέας και μόνο εγώ ξέρω πώς το έχω μεγαλώσει το παιδί μου. Δεν το έχω ακουμπήσει ποτέ κι έρχονται αυτοί, οι ελεεινοί και το τραυματίζουν;», αναφέρει , η μητέρα του 15χρονου που φέρει τραύματα από την αναίτια επίθεση των τριών δραστών και συνεχίζει: «Ο εισαγγελέας και ο ανακριτής ρωτήσανε ποια είναι η ψυχολογία των παιδιών μας; Ποιος θα αποκαταστήσει την ψυχολογία. Τα παιδιά ξέρουν από προχθές ότι οι δράστες έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Το μήνυμα που περνάνε είναι ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να ξυλοκοπήσει άγρια κάποιον άλλον και στην τελική δεν τρέχει τίποτε. Θα τους πάρουν στο τμήμα για μία μέρα και μετά θα τους βγάλουν. Αυτό είναι το μήνυμα που περνάνε. Για ποια προστασία και δικαιοσύνη μιλάμε; Πού είναι η ασφάλεια των παιδιών μας;».

Μάλιστα, η μητέρα του 15χρονου ζητά από την εισαγγελία αλλά και τις αρχές να τους ενημερώσουν για το σκεπτικό που αφέθηκαν ελεύθερα αυτά τα παιδιά.

«Εγώ θέλω να μάθω και από την εισαγγελία ανηλίκων με ποιο σκεπτικό αφέθηκαν ελεύθερα αυτά τα παιδιά. Εμείς πώς πρέπει να αντιδράσουμε; Τι θα περιμένουμε τώρα; Αν το παιδί μου πάει πάλι το Σάββατο στην πλατεία, να περιμένω να μου το μαχαιρώσουν; Ή θα πρέπει να πάω από πίσω να έχω το νου μου, πού πάνε τα παιδιά γιατί δεν μπορούμε να τα κλείσουμε μέσα. Και γιατί να κλείσουμε τα δικά μας παιδιά μέσα;», επεσήμανε σχετικά η μητέρα του 15χρονου.

Παράλληλα, η ίδια, ανέφερε ότι αστυνομικοί τους είχαν ενημερώσει ότι οι δράστες είναι γνώριμοι των αρχών και ότι θα παίρνανε το δρόμο του αναμορφωτηρίου.

«Ποτέ δεν πήραν όμως αυτόν τον δρόμο. Αντίθετα, αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ δεν πήγαν καν στα δικαστήρια όπως με διαβεβαίωσε η δικηγόρος μου», τόνισε η μητέρα του 15χρονου.

Τι συνέβη το βράδυ του Σαββάτου

Η άγρια, αναίτια, επίθεση σε βάρος του 16χρονου και του 15χρονου σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Ελευθερίας.

Όπως αναφέρουν οι δύο γονείς των θυμάτων στο cretapost η παρέα των εφήβων δεν είχε καμία σχέση με τους δράστες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η μητέρα του 15χρονου, ο γιος της μαζί με τον 16χρονο και δύο ακόμα φίλους τους βρίσκονταν στην πλατεία Ελευθερίας.

«Εκεί συνάντησαν έναν φίλο τους από το γυμνάσιο. Στο πλαίσιο της χαράς αυτής της συνάντησης τα παιδιά αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλον, και έσπρωχναν ο ένας τον άλλον. Κατά τη διάρκεια του σπρωξίματος, ένα παιδί έσπρωξε κατά λάθος κι έναν από τη παρέα των δραστών και πέσανε κάτω.

Οι δράστες δεν άφησαν περιθώρια και αμέσως βάλανε τον 16χρονο κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές και με μπουνιές. Δύο άτομα άρχισαν να το χτυπάνε βάναυσα. Το παιδί το διαλύσανε: μάτια, ζυγωματικά, μύτη και χείλη τραυματισμένα. Ο γιος μου που έβλεπε τα χτυπήματα μπήκε στη μέση να βοηθήσει και τον τραυμάτισαν και αυτόν στο πρόσωπο», επεσήμανε η μητέρα του 15χρονου.

Ακριβώς τα ίδια ανέφερε και ο πατέρας του 16χρονου προσθέτοντας πως «τον γιο μου τον χτύπησαν πισώπλατα. Το παιδί ζαλίστηκε και έπεσε κάτω και μετά άρχισαν να τον κλωτσούν και να του δίνουν μπουνιές ώσπου μπήκε και ο 15χρονος φίλος του για να βοηθήσει και τραυμάτισαν και εκείνον. Όλο αυτό έγινε στα καλά καθούμενα».

Οι δράστες φέρονται να απείλησαν και μία αυτόπτη μάρτυρα

Όπως αναφέρουν και οι δύο γονείς στο cretapost, παρούσα στο συμβάν ήταν και μία νεαρή κοπέλα η οποία γνώριζε την παρέα των δραστών και φαίνεται να την απείλησαν όταν εκείνη ανέφερε πως θα δώσει κατάθεση εναντίον τους στην αστυνομία.

«Εμπλέκεται άλλο ένα κορίτσι στην υπόθεση. Αυτό το κορίτσι ήταν αυτόπτης μάρτυρας όλου του συμβάντος και μάλιστα γνώριζε την παρέα των δραστών. Τους είπε λοιπόν ότι αυτό που κάνουν δεν είναι ωραίο και ότι θα τους αναφέρει στην αστυνομία αν χρειαστεί. Τότε, γυρίζει ένας από τους δράστες και της λέει: “Εάν μιλήσεις εμείς θα κάτσουμε μέσα 2, 3, 4 ή και παραπάνω χρόνια. Μετά όμως εσύ δεν θα ζήσεις”», τόνισε σχετικά η μητέρα του 15χρονου.

Η κατάσταση της υγείας και των δύο εφήβων – Εξετάστηκαν από ιατροδικαστή

Ο 16χρονος φέρει πιο βαριά τραύματα καθώς έχει τραυματιστεί στο μάτι, τα ζυγωματικά, έχει υποστεί κάταγμα στη μύτη ενώ του έχουν σπάσει και τρία δόντια.

Ο 15χρονος φέρει ελαφρύτερα τραύματα στο πρόσωπο (στο πάνω και κάτω χείλος), στο κεφάλι ενώ έχει και μώλωπες στα άκρα.

«Έχω εξοργιστεί με την ιατρική βεβαίωση των ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ καθώς εκεί είδαν μόνο το τραύμα στο πάνω χείλος και τίποτε άλλο. Τα υπόλοιπα ούτε καν τα κατέγραψαν κι αναρωτιέμαι για ποιον λόγο συνέβη αυτό. Εμείς βέβαια έχουμε φωτογραφίες από τα τραύματα τα οποία θα τα προσκομίσουμε στο δικαστήριο», επεσήμανε η μητέρα του 15χρονου η οποία παράλληλα τόνισε ότι «το παιδί ακόμα παραπονιέται για πόνο στο κεφάλι και θα πρέπει να το μεταφέρω σε άλλο νοσοκομείο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο ανήλικοι οδηγήθηκαν χθες το πρωί στον ιατροδικαστή για περαιτέρω εξετάσεις. Το ιατροδικαστικό πόρισμα αναμένεται να συμπεριληφθεί στη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος των τριών δραστών.

Πηγή: cretapost.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ