Κρήτη | 11χρονος μάζεψε λεφτά για να στηρίξει το Ελληνικό hypercar! To συγκινητικό γράμμα προς τον δημιουργό του αυτοκινήτου | Photos

κρήτη-11χρονος-μάζεψε-λεφτά-για-να-στηρ-1209748

Ο Σπύρος Πανόπουλος είναι ο Έλληνας που κατασκευάζει το ελληνικό hyper car το οποίο θα ονομάζεται CHAOS. Εδώ και τρία περίπου χρόνια ο ίδιος και η ομάδα του εξελίσσουν το υπεραυτοκίνητο, το οποίο φτιάχνεται μεταξύ άλλων από εξωτικά υλικά που συναντούμε σπάνια και σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, όπως στη Formula 1 κ.λπ.

Σύμφωνα με τον Έλληνα κατασκευαστή, το CHAOS θα εφοδιάζεται με ένα V10 μηχανικό σύνολο βενζίνης χωρητικότητας 4.0 λίτρων το οποίο αποδίδει 3.000 ίππους. Στόχος της Spyros Panopoulos Automotive είναι να μπορεί το συγκεκριμένο μοντέλο να σπάσει το ρεκόρ τελικής ταχύτητας ξεπερνώντας τα 500 χλμ./ώρα, ενώ την ίδια ώρα η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα.

Η έκπληξη από την Κρήτη

Η ολοκλήρωση του CHAOS αναμένεται το ερχόμενο χρονικό διάστημα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsauto, ήδη έχει ολοκληρωθεί η εξέλιξη του κινητήρα ενώ αυτή την περίοδο η ομάδα της Spyros Panopoulos Automotive εργάζεται στο κομμάτι των ηλεκτρονικών και της καμπίνας των επιβατών.

Η δημιουργία ενός ελληνικού υπεραυτοκινήτου έχει δημιουργήσει μία θετική αύρα όχι μόνο σε όσους ασχολούνται με τα αυτοκίνητα αλλά και σε όσους κοιτάζουν μπροστά και στοχεύουν σε αυτό που για άλλους φαντάζει αδύνατο. Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες αλλά και οι ξένοι που θέλουν να βοηθήσουν στο να γίνει πράξη το συντομότερο δυνατόν αυτό το project και το εκφράζουν, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Εκατοντάδες μηνύματα, χιλιάδες τηλέφωνα, ακόμα και… χρήματα θέλουν να δώσουν πολλοί για να βάλουν το λιθαράκι τους σε αυτό το επίτευγμα.

Μεταξύ όλων αυτών, την παράσταση έκλεψε ο 11χρονος Γιώργος από το Ηράκλειο Κρήτης ο οποίος θέλοντας με τον τρόπο του να βοηθήσει στην ολοκλήρωση της κατασκευής του CHAOS έκανε έστειλε γράμμα στον Έλληνα κατασκευαστή μαζί και 65 ευρώ! Η απάντηση σχετικά με το περιεχόμενο ήρθε όταν ο Σπύρος Πανόπουλος διάβασε έκπληκτος το γράμμα:

«Αγαπητέ κ. Πανόπουλε

Ονομάζομαι Γιώργος Τσα….. ης. Είμαι 11 χρονών και δουλεύω στην Auto… στο Ηράκλειο Κρήτης. Παρακολουθώ τα βίντεο και τις συνεντεύξεις που δίνετε, σας θαυμάζω πολύ και θα ήθελα να σας γνωρίζω από κοντά.

Στην εταιρεία που δουλεύω τα καλοκαίρια παίρνω μισθό 3 ευρώ την ημέρα. Στον κουμπαρά μου έχω μαζέψει 65 ευρώ και σας τα στέλνω για να σας βοηθήσω στο να φτιάξετε πιο γρήγορα το νέο υπεραυτοκίνητο.

Σας έχω πρότυπο και θα ήθελα κι εγώ να πετύχω το όνειρό μου και να καταφέρω να γίνω ένας φανοποιός αυτοκινήτων».

Όπως είπε ο Σπύρος Πανόπουλος στο newsauto.gr: «Ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα. Με συγκίνησε ιδιαίτερα η κίνηση του μικρού μας φίλου από την Κρήτη. Είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε όλοι εμείς τέτοια κίνητρα στα παιδιά. Με την πρώτη ευκαιρία θα συναντηθούμε και να είναι σίγουρος πως θα είναι από τους πρώτους που θα κάνουμε μαζί βόλτα με το αυτοκίνητο. Το μεγαλύτερη κέρδος για μένα και την ομάδα μου είναι η αμέριστη συμπαράσταση και αγάπη που δείχνουν όλοι στη τεράστια προσπάθεια που κάνουμε. Σύντομα θα τους ανταμείψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
newsauto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook