Κριθαράκι με καπνιστό τόνο

κριθαράκι-με-καπνιστό-τόνο-1381638

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 σέλερι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 200 γρ. κριθαράκι, μέτριο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500-700 γρ. νερό
  • 160 γρ. τόνο, καπνιστό φιλέτο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • ρόκα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε να καραμελώσει.
  • Κόβουμε το καρότο σε κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Κόβουμε το σέλερι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και σοτάρουμε για να καραμελώσουν τα λαχανικά.
  • Βάζουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για να θωρακιστεί και να μην σπάσει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  • Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε την ντομάτα, το νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 12-13 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, τον τόνο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με λεμόνι, ελαιόλαδο, πιπέρι και ρόκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook