Το ελικόπτερο άργησε… μία μέρα: Κρίσιμες ώρες για 75χρονο από την Αγία Ρουμέλη με σοβαρό εγκεφαλικό – Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους | Video + Photos

το-ελικόπτερο-άργησε-μία-μέρα-κρίσιμ-1585926

Με καθυστέρηση μίας ολόκληρης μέρας ολοκληρώθηκε στις 11 το πρωί της Δευτέρας η αεροδιακομιδή 75χρονου κατοίκου της Αγίας Ρουμέλης στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Ο 75χρονος υπέστη το πρωί της Κυριακής σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ όπως μεταφέρθηκε στους κατοίκους, το ελικόπτερο δεν μπορούσε να προσεγγίσει λόγω ανέμων, ενώ για τον ίδιο λόγο ήταν αδύνατη η μεταφορά του στα Σφακιά με πλωτά μέσα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αγ. Ρουμέλης, Γιάννης Τζατζιμάκης, μιλώντας στο ZARPA RADIO 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου, μετέφερε την κραυγή αγωνίας των κατοίκων του οικισμού που βρίσκεται στη νότια έξοδο του εθνικού δρυμού Σαμαριάς, καταγγέλλοντας πως κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εγκαταλείπονται από την Πολιτεία.

«Το καλοκαίρι είχαν χτυπήσει δύο τουρίστριες μέσα στο φαράγγι. Πραγματικά 10 μποφώρ αέρα. Και σηκώθηκε το σούπερ πούμε και ήρθε και τις πήρε. Πώς σηκώθηκε τότε και τώρα δεν σηκώνεται;» ανέφερε.

«H πρώτη εικόνα του ασθενούς είναι αρκετά καλή, φαίνεται να έχει υψηλό επίπεδο συνείδησης. Ο ασθενής επικοινωνεί με το περιβάλλον, είμαστε αισιόδοξοι» σημείωσε ο αν. διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Μάνος Μπολώτης. «

«Χρειαζόμαστε πρόσβαση»

«Στην περιοχή μου χρειαζόμαστε πρόσβαση, τελεία και παύλα, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Αν υπήρχε ένα λιμάνι αξιόλογο θα μπορούσαν σήμερα να προσεγγίσει το λιμενικό (…) Για να λυθεί το θέμα οριστικά χρειαζόμαστε πρόσβαση. Υπάρχει αίτημα για διάνοιξη δρόμου εκτάκτου ανάγκης – πυροπροστασίας από τον Δήμο. Αλλά η Πολιτεία αδιαφορει».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook