Κοτόπουλο παγιάρ σε μαρινάδα λεμονιού
Κοτόπουλο παγιάρ, μαγειρεύεται γρήγορα και γίνεται εξαιρετικά νόστιμο, ιδιαίτερα όταν το μαρινάρουμε σε μια λεμονάτη και αρωματική μαρινάδα.
Υλικά
Μερίδες: 4
4 φιλέτα (μονά) στήθος κοτόπουλου (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να τα ανοίξει και να τα χτυπήσει ώστε να πλατύνουν και να λεπτύνουν σαν σνίτσελ)
Για τη μαρινάδα
- χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 200 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
- 2 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 15 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σαλάτα
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 ματσάκια ρόκα, χοντροκομμένη
- 20 φύλλα βασιλικού
- 20-30 γρ. κάππαρη, ξεπλυμένη
- 40 γρ. ελιές μαύρες χονδροκομμένες
- 20 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
- 50 γρ. παρμεζάνα, σε φλούδες
Διαδικασία
- Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα του κοτόπουλου.
- Κρατάμε στην άκρη 50 ml για τη σαλάτα.
- Βάζουμε τα φιλέτα στη μαρινάδα, ανακατεύουμε, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να μαριναριστούν.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Βγάζουμε ένα ένα τα φιλέτα από τη μαρινάδα και, χωρίς να τα σκουπίσουμε, τα «ψήνουμε» στο καυτό τηγάνι για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τα βγάζουμε και τα μοιράζουμε στα πιάτα.
- Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα μαζί με τη μαρινάδα που είχαμε κρατήσει, εκτός από το τυρί.
- Δεν χρειάζεται να αλατίσουμε γιατί τα υλικά είναι αρκούντως αλμυρά.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε τη σαλάτα μαζί με το κοτόπουλο.
gastronomos.gr