Κοτόπουλο παγιάρ σε μαρινάδα λεμονιού

κοτόπουλο-παγιάρ-σε-μαρινάδα-λεμονιο-1608197

Κοτόπουλο παγιάρ, μαγειρεύεται γρήγορα και γίνεται εξαιρετικά νόστιμο, ιδιαίτερα όταν το μαρινάρουμε σε μια λεμονάτη και αρωματική μαρινάδα.

Υλικά

Μερίδες: 4

4 φιλέτα (μονά) στήθος κοτόπουλου (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να τα ανοίξει και να τα χτυπήσει ώστε να πλατύνουν και να λεπτύνουν σαν σνίτσελ)

Για τη μαρινάδα

  • χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 2 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 15 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σαλάτα

  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 ματσάκια ρόκα, χοντροκομμένη
  • 20 φύλλα βασιλικού
  • 20-30 γρ. κάππαρη, ξεπλυμένη
  • 40 γρ. ελιές μαύρες χονδροκομμένες
  • 20 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 50 γρ. παρμεζάνα, σε φλούδες

Διαδικασία

  • Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα του κοτόπουλου.
  • Κρατάμε στην άκρη 50 ml για τη σαλάτα.
  • Βάζουμε τα φιλέτα στη μαρινάδα, ανακατεύουμε, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να μαριναριστούν.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Βγάζουμε ένα ένα τα φιλέτα από τη μαρινάδα και, χωρίς να τα σκουπίσουμε, τα «ψήνουμε» στο καυτό τηγάνι για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Τα βγάζουμε και τα μοιράζουμε στα πιάτα.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα μαζί με τη μαρινάδα που είχαμε κρατήσει, εκτός από το τυρί.
  • Δεν χρειάζεται να αλατίσουμε γιατί τα υλικά είναι αρκούντως αλμυρά.
  • Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε τη σαλάτα μαζί με το κοτόπουλο.

gastronomos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook