Κορονοϊός: Στα 12 τα κρούσματα στη Θεσπρωτία -Αρνητικό το κρούσμα στις φυλακές Κορυδαλλού

κορονοϊός-στα-12-τα-κρούσματα-στη-θεσπρ-1063848

Στα 12 έφτασαν τα κρουσματα του κορονοϊου από τα δειγματα που εληφθησαν στην Παραμυθια Θεσπρωτιας.

Χθες το βράδυ έγινε γνωστό πως από τα 35 δείγματα που εξετάστηκαν σε εργαστήριο στα Ιωάννινα, τα δύο βρέθηκαν θετικά και σύμφωνα με το thespro.gr, πρόκειται για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων 90 και 80 χρονών. Τα δύο θετικά δείγματα φέρονται να είναι συγγενικά πρόσωπα των δύο αδερφών που ήταν οι πρώτες οι οποίες βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό, στην περιοχή.

Μετά από την ιχνηλάτηση που έγινε, έχουν γίνει δεκάδες τεστ και ως τώρα έχουν αποδειχθεί τα 12 θετικά, τα περισσότερα αφορούν οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο αδερφών.

Σήμερα μάλιστα αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα και για άλλα 38 δείγματα που έχουν σταλεί σε εργαστήριο στην Πάτρα. Σε αυτό των Ιωαννίνων, εξετάστηκαν συνολικά 137 τεστ, εκ των οποίων τα δύο μόνο βγήκαν θετικά.

Λήξη συναγερμού στις φυλακές Κορυδαλλού

Καλά ήταν τα νέα για τον κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού που είχε βρεθεί «οριακά θετικός» στον κορονοϊό. Ο 35χρονος άνδρας από την Λιβύη, είχε μεταφερθεί στο Σωτηρία όπου υποβλήθηκε εκ νέου σε τεστ, με τα αποτελέσματά του να βγαίνουν αρνητικά. Το αρχικό τεστ έφερε συναγερμό στον ΕΟΔΥ που βρισκόταν επί ποδός χθες σε περίπτωση που χρειαζόταν να γίνουν μαζικά τεστ στις φυλακές, εφ’ όσον και το δεύτερο δείγμα έβγαινε θετικό. Τελικά, τα νέα ήταν καλά, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να αρθεί και η καραντίνα που είχε υποβληθεί στην β’ πτέρυγα των φυλακών, όπου κρατείται ο 35χρονος, που προς το παρόν παραμένει στο νοσοκομείο, αφού εξακολουθεί να έχει πρόβλημα υγείας.

Κορονοϊός: Οκτώ κρούσματα, ένας νέος θάνατος

Εν τω μεταξύ, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν οκτώ νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα. Κατά τις πληροφορίες, από τα 8 νέα κρούσματα, τα 3 προέρχονται από τη Ροδόπη, το ένα από τη Μεσσηνία, επίσης ένα στην Αττική, ένα στην Αλεξανδρούπολη και 2 ήταν εισαγόμενα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.310, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες. 730 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1848 (55.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ ενώ 8 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Επίσης, 8 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 61 ετών. Μία (12.5%) είναι γυναίκα και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Οι θάνατοι ανέβηκαν το βράδυ στους 191, καθώς μία 64χρονη από την Κομοτηνή υπέκυψε. Από τα 191 θύματα του κορονοϊού στην χώρα, τα 61 αφορούν γυναίκες και τα υπόλοιπα άνδρες.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook