Κομμωτής αποκαλύπτει γιατί δεν πρέπει να βγάζετε τις γκρίζες τρίχες από τα μαλλιά σας

κομμωτής-αποκαλύπτει-γιατί-δεν-πρέπε-1503663

Κοιταχτήκατε στον καθρέφτη και διαπιστώσατε με τρόμο πως έχετε μερικές άσπρες τρίχες; Η επόμενη σκέψη σας είναι να τις βγάλετε. Κι όμως αυτό δεν είναι και το καλύτερο, σύμφωνα με έναν παγκόσμιου φήμης κομμωτή.

Οι γκρίζες τρίχες προκαλούνται από την αποτυχία του θύλακα να παράγει μελανίνη και επομένως χρώμα – μια διαδικασία που προκαλείται τις περισσότερες φορές από τη φυσική διαδικασία γήρανσης και μερικές φορές από το στρες.

Γιατί δεν πρέπει να βγάζετε τις άσπρες τρίχες από τα μαλλιά σας

Ωστόσο, εάν «βγάλετε τις άσπρες τρίχες που μόλις παρατηρήσατε, μπορεί να τραυματίσετε το θύλακα της τρίχας και μπορεί να τον βλάψετε σε τέτοιο σημείο που να μην αναπτύσσει πλέον τρίχες» όπως δήλωσε στο Yahoo, ο Τρέι Τζίλεν, κομμωτής και δημιουργικός διευθυντής εκπαίδευσης στο Sachajuan.

«Εάν πραγματικά απολαμβάνετε να βγάζετε τις άσπρες τρίχες από το κεφάλι σας, η επαναλαμβανόμενη αυτή πράξη μπορεί να προκαλέσει ακόμη και μόλυνση, σχηματικό ουλών αλλά και σημεία φαλάκρας» τόνισε ο κομμωτής.

Γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά πιο γρήγορα σε κάποιους

Να σημειωθεί πως το 2020, οι επιστήμονες απέδειξαν αυτό που οι παλαιότεροι έλεγαν πάντα – πως το άγχος προκαλεί γκριζάρισμα των μαλλιών. Ωστόσο, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια διαπίστωσαν επίσης πως η διαδικασία μπορεί να αντιστραφεί σε τρίχες που έχουν γκριζάρει μόλις πρόσφατα.

Η μείωση του άγχους θα αποτρέψει την εμφάνιση γκρίζων τριχών με τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι η ρίζα του προβλήματος του γκριζαρίσματος προέρχεται από αλλαγές σε μεταβολικά μονοπάτια που σχηματίζουν πρωτεΐνες στο σώμα. Αυτά τα μονοπάτια επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις ορμόνες που παράγονται όταν ένα άτομο είναι αγχωμένο και επομένως η ανακούφιση από το άγχος μπορεί να αναιρέσει τη διαδικασία.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook