Κάθε πότε γίνεται δήλωση self test στο edupass.gov.gr – Τι πρέπει να κάνουν οι εμβολιασμένοι

κάθε-πότε-γίνεται-δήλωση-self-test-στο-edupass-gov-gr-τι-1286539

Και οι εμβολιασμένοι μαθητές και δάσκαλοι πρέπει να μπουν στο EDUPASS.GOV.GR. Κάθε πότε πρέπει να κάνουν δήλωση self test οι μαθητές. Όλες οι αλλαγές από σήμερα 1 Νοεμβρίου.

Στο edupass.gov.gr γίνεται από σήμερα 1 Νοεμβρίου η δήλωση του self test για μαθητές.

Από τους γονείς, αλλά και τους δασκάλους χρειάζεται προσοχή, καθώς εκτός από τα self test στην πλατφόρμα πρέπει να δηλωθούν τόσο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για όσους είναι εμβολιασμένοι, αλλά και τα πιστοποιητικά νόσησης.

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δηλώνονται μία φορά, όπως και τα νόσησης.

Τα self test για τους μαθητές δηλώνονται δύο φορές την εβδομάδα. Κάθε Δευτέρα (το αργότερο έως το πρωί της Τρίτης πριν το σχολείο) και κάθε Πέμπτη (το αργότερο έως το πρωί της Παρασκευής πριν το σχολείο).

Από τη Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 6 του μήνα, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται μία συσκευασία με πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 5 έως 22 Νοεμβρίου και να προσέρχονται στο σχολείο, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Επίσης, από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες θα δηλώνεται στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία νέα πλατφόρμα θα εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Όταν μπείτε στο Edupass.gov.gr το σύστημα σας καλεί να επιλέξετε:

-Δήλωση self test μαθητών/τριών δημοσίων σχολικών μονάδων – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19

-Δήλωση μαθητών/τριών που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει ή έχουν πρόσφατο PCR/Rapid test

-Δήλωση εκπαιδευτικών/μελών Ε.Ε.Π-Ε.Β.Π.

-Δήλωση επισκεπτών

Πρέπει να εκτυπώνω την σχολική κάρτα όταν δηλώνω self-test;

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνετε.

Ο/Η μαθητής/τρια επιδεικνύει, χωρίς να παραδίδει, τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον/τη Διευθυντή/ τρια/Υποδιευθυντή/τρια, ή Προϊστάμενο/νη.

Κάθε πότε υποβάλλω δήλωση edupass;

H δήλωση edupass απαιτείται να υποβληθεί μία μόνο φορά αν ο υπόχρεος έχει εμβολιαστεί

ή νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου,

Στην περίπτωση που το παιδί σας ή εσείς υποβάλλεστε σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), η δήλωση πρέπει να γίνεται όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, η αντίστοιχη δήλωση απαιτείται να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Αναζητώ το παιδί στο σχολείο και δεν μπορώ να το βρω

Για την αναζήτηση στην εφαρμογή edupass θα πρέπει να εισάγετε το ΟΝΟΜΑ, το ΕΠΩΝΥΜΟ και την Ημ. Γεννησης του παιδιού σας όπως ακριβώς είναι δηλωμένα στο σχολείο.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το σχολείο για να ελέγξετε τα στοιχεία.

Η εφαρμογή μου αναφέρει ότι δεν ταυτοποιείται το ΑΜΚΑ του παιδιού μου

Η εφαρμογή edupass ταυτοποιεί ΟΝΟΜΑ, το ΕΠΩΝΥΜΟ και την Ημ. Γεννησης του παιδιού σας όπως ακριβώς είναι δηλωμένα στο σχολείο με το μητρώο του ΑΜΚΑ. Ελέγξτε τα στοιχεία όπως είναι δηλωμένα στο σχολείο σας και τα στοιχεια του Μητρώο του ΑΜΚΑ.

Διορθώστε τα στοιχεία του παιδιού είτε:

Επικοινωνώντας με το σχολείο αν το λάθος είναι εκεί με επίσκεψη σας σε ένα ΚΕΠ για να διορθώσετε τα στοιχεία του ΑΜΚΑ. Εναλλακτικά, την διόρθωση του ΑΜΚΑ μπορείτε να την κάνετε και με τηλεδιάσκεψη με υπάλληλο του ΚΕΠ. Επισκεφτείτε το gov.gr στην διαδρομή Αρχική / Πολίτης και καθημερινότητα / Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα / Μεταβολή στοιχείων στον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook