Καταγγελία-σοκ: Αιμοκάθαρση με ληγμένα φίλτρα στο Νοσοκομείο Χανίων

Βαριά καταγγελία για τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Χανίων εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών. Σε μακροσκελές κείμενό της, αναφέρει ότι στο νοσηλευτικό ίδρυμα των Χανίων γίνεται αιμοκάθαρση σε νεφροπαθείς ασθενείς, με τη χρήση ληγμένων φίλτρων!

Τονίζει χαρακτηριστικά ότι τα φίλτρα είναι ληγμένα πάνω από τρεις μήνες, παρόλα αυτά όμως χρησιμοποιούνται για αιμοκάθαρση, την ώρα που οι κατασκευάστριες εταιρίες επισημαίνουν ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη για ό,τι κι αν συμβεί, αν τα φίλτρα αυτά χρησιμοποιηθούν μετά την ημερομηνία λήξης. Η ομοσπονδία χαρακτηρίζει το γεγονός αυτό απαράδεκτο και επικίνδυνο για τους ασθενείς.

Πραγματοποιεί και μια ιστορική αναδρομή, σε αρκετά ειρωνικό ύφος μάλιστα, όπου αναφέρεται σε ζητήματα που αφορούσαν ακριβώς αυτό: τα φίλτρα αιμοκάθαρσης δηλαδή, ξεκινώντας από το 2006 και φτάνοντας στο 2019, όταν, όπως τονίζει, έγινε προμήθεια δυσανάλογα μεγάλης ποσότητας φίλτρων σε σχέση με τον αριθμό των ασθενών που κάνουν αιμοκάθαρση. Ουσιαστικά δηλαδή υπονοεί ότι… περίσσεψαν και έληξαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Νεφροπαθών, η διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων αναγκάστηκε να ξεκινήσει ΕΔΕ για τη χρήση των ληγμένων φίλτρων. Μάλιστα προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει προσπάθειες κουκουλώματος, ενώ προτρέπει έμμεσα τον υπουργό Υγείας να θέσει εκτός υπηρεσίας τη διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων αλλά και τον διευθυντή της μονάδας Τεχνητού Νεφρού, οι οποίοι, όπως τονίζει, φέρουν ακέραια την ευθύνη.

Μιλάει και για άλλα κακώς κείμενα, κάνοντας αναφορά και στο πρόσφατο δημοσίευμα του zarpanews.gr για τη μη εφαρμογή δικαστικής απόφασης (ΕΔΩ).

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
zarpanews.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο κύριος Μπεας θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί.
    Εύχομαι να μην καταντήσει περιγελως στα μάτια όλης της κοινωνιας για να παραιτηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ