Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Απολύονται υπάλληλοι που έκαναν έλεγχο στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου»

καταγγελία-ποεδην-απολύονται-υπάλλη-1580314

Κινητοποίηση έχουν προγραμματίσει αύριο το πρωί οι υπάλληλοι στις προνοιακές μονάδες της Αττικής για τις απολύσεις 120 επικουρικών επαγγελματιών πρόνοιας (κοινωνικοί λειτουργοί, βρεφοκόμοι, νοσηλευτές) ύστερα από 8 χρόνια εργασίας! Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς είχαν βοηθήσει μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες που έγιναν για την «Κιβωτό του Κόσμου» με επισκέψεις τους στις δομές όπου έκαναν έλεγχο για τις συνθήκες φιλοξενίας των παιδιών.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι απολύσεις έγιναν μετά την αποτυχία τους στον διαγωνισμό πρόσληψης μόνιμου προσωπικού του ΑΣΕΠ. «Στους αντίστοιχους επικουρικούς εργαζόμενους στη Δημόσια Υγεία που απέτυχαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, το Υπουργείο Υγείας ανανέωσε τις συμβάσεις έως τέλος του έτους 2023», τονίζει η Ομοσπονδία.

«Οι εργαζόμενοι που τώρα απολύονται κλήθηκαν από το κράτος όταν συνέβησαν τα τραγικά γεγονότα να επισκεφτούν τα παιδιά στις μονάδες φιλοξενίας της Κιβωτού του Κόσμου να ελέγξουν τις συνθήκες φιλοξενίας και να υποβάλλουν σχετική έκθεση. Τόσο απαραίτητοι είναι για την Πρόνοια και όμως απολύονται», τονίζουν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι καταγγελίες για τις δομές αναδεικνύουν την αναγκαιότητα ενίσχυσης των Δημόσιων Προνοιακών Μονάδων σε προσωπικό και χρηματοδότηση.

«Αν είχε προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό στις Δημόσιες Προνοιακές Μονάδες παιδιών και λειτουργούσαν σε πλήρη ανάπτυξη, θα είχαμε αποφύγει τη φιλοξενία δεκάδων εγκαταλελειμμένων παιδιών στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία και τις παιδιατρικές κλινικές των Νοσοκομείων επί μακρόν με εισαγγελική εντολή», επισημαίνουν.

Ολόκληρη η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ:

«Οι τραγικές καταστάσεις με τις καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών στις ΜΚΟ προνοιακές μονάδες που λαμβάνουν πακτωλό χρημάτων από το κράτος, από δωρεές, από την Ευρωπαϊκή Ένωση με αναντίστοιχα θεραπευτικά αποτελέσματα, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα ενίσχυσης των Δημόσιων Προνοιακών Μονάδων σε προσωπικό και χρηματοδότηση.

Θυμίζουμε ότι στη διαχείριση της πανδημίας οι Δημόσιες Προνοιακές Μονάδες παρά τις ελλείψεις τα κατάφεραν, δεν υπήρξε διασπορά του ιού εν αντιθέσει με τις ιδιωτικές μονάδες που υπήρξε τεράστια διασπορά με τραγικά αποτελέσματα.

Εάν είχε προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό στις Δημόσιες Προνοιακές Μονάδες Παίδων και λειτουργούσαν οι δομές που υπάρχουν σε πλήρη ανάπτυξη θα είχαμε αποφύγει τη φιλοξενία δεκάδων εγκαταλελειμμένων παιδιών στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία και τις παιδιατρικές κλινικές των Νοσοκομείων επί μακρόν με εισαγγελική εντολή.

Οι υιοθεσίες και αναδοχές προωθούνται κυρίως από τις Δημόσιες Προνοιακές Μονάδες. Εξάλλου η ίδια η αρμόδιος Υφυπουργός παραδέχθηκε ότι το 60% των υιοθεσιών και των ανάδοχων οικογενειών γίνονται από τις Δημόσιες Προνοιακές Δομές.

Εάν υπήρχε περισσότερο προσωπικό στις προνοιακές μονάδες ενηλίκων δεν θα υπήρχε λίστα αναμονής για φιλοξενία άνω του ενός έτους με πολλούς συμπολίτες μας να βρίσκονται σε απόγνωση αφού το κόστος φιλοξενίας σε ιδιωτικές μονάδες είναι δυσβάσταχτο.

Αντί λοιπόν της αναγκαιότητας να προσληφθεί προσωπικό, απολύονται 120 επικουρικοί επαγγελματίες πρόνοιας (κοινωνικοί λειτουργοί, βρεφοκόμοι, νοσηλευτές κλπ) μετά από 8 χρόνια εργασίας, επειδή απέτυχαν στο διαγωνισμό πρόσληψης μόνιμου προσωπικού του ΑΣΕΠ. Των αντίστοιχων επικουρικών εργαζόμενων στη Δημόσια Υγεία που απέτυχαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το Υπουργείο Υγείας ανανέωσε τις συμβάσεις έως τέλος του έτους 2023. Οι εργαζόμενοι που τώρα απολύονται κλήθηκαν από το κράτος όταν συνέβησαν τα τραγικά γεγονότα να επισκεφτούν τα παιδιά στις μονάδες φιλοξενίας της «Κιβωτού του Κόσμου» να ελέγξουν τις συνθήκες φιλοξενίας και να υποβάλλουν σχετική έκθεση. Τόσο απαραίτητοι είναι για την Πρόνοια και όμως απολύονται.

Στηρίζουμε και καλύπτουμε την κινητοποίηση των Σωματείων και των εργαζομένων των προνοιακών μονάδων της Αττικής την Τρίτη 24/1/2023 και την συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας 8,30πμ».

newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook