Καταδικάστηκε πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Χανίων για σοβαρό τραυματισμό γυναίκας σε φρεάτιο

καταδικάστηκε-πρώην-αντιδήμαρχος-το-1222240

«Ένοχος» για την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια, δια παραλείψεως για τον σοβαρό τραυματισμό 68χρονης μετά από πτώση σε φρεάτιο, κρίθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Χανίων, Γιώργος Ξανθουδάκης, χθες το πρωί από το μονομελές πλημμελειοδικείο Χανίων.

Ο κ. Ξανθουδάκης κρίθηκε ένοχος και του επεβλήθη ποινή φυλάκισης 5 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα ισχύ. Ομοίως κρίθηκε και διευθυντής επιχείρησης, ως νόμιμος εκπρόσωπος παρόδιου ιδιοκτήτη που έκανε κάποιες εργασίες στο πεζοδρόμιο όπου υπήρχε το επικίνδυνο φρεάτιο.

Το περιστατικό συνέβη στις 15 Φεβρουαρίου του 2017, στις 7 το απόγευμα, σε πεζοδρόμιο της οδού Κισσάμου, όταν η άτυχη 68χρονη ενώ περπατούσε έπεσε μέσα σε πλημμελώς καλυμμένο φρεάτιο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο.

Ενώπιον του δικαστηρίου η γυναίκα εξήγησε πως έκτοτε η κινητικότητά της δεν έχει επανέλθει, περπατάει με βοήθημα ενώ όλα αυτά τα χρόνια όπως υποστήριξε, από μεριάς Δήμου Χανίων κανείς δεν επικοινώνησε μαζί της για της ζητήσει συγνώμη ή να την ρωτήσει πώς περνάει.

Από μεριάς Δήμου Χανίων υποστηρίχθηκε πως τα έργα γίνονταν από άλλον φορέα και πως δεν είχαν ενημερωθεί για πρόβλημα στο συγκεκριμένο πεζοδρόμιο. Υποστηρίχθηκε επίσης πως παρότι η συντήρηση των πεζοδρομίων αποτελεί αρμοδιότητα των Δήμων, οι τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων δεν έχουν την δυνατότητα να επιτηρήσουν ένα τεράστιο δίκτυο φρεατίων ούτε το προσωπικό για να ελέγχει όλα τα πεζοδρόμια, συνεπώς επεμβαίνουν μόνο όπου ενημερώνονται. Στην απολογία του ο κ. Ξανθουδάκης ζήτησε συγνώμη από την γυναίκα και εξήγησε πως ο ίδιος ενημερώθηκε σε πολύ μετέπειτα χρόνο για το συμβάν.

Από μεριάς της επιχείρησης, ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε πως  δεν αποδείχτηκαν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα.

Αποδεχόμενο την εισαγγελική πρόταση, το Δικαστήριο έκρινε «ενόχους» και τους δύο κατηγορούμενους.

zarpanews.gr- Φανή Νικηφοράκη

4 thoughts on “Καταδικάστηκε πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Χανίων για σοβαρό τραυματισμό γυναίκας σε φρεάτιο

  1. Ξυπνάτε Χανιώτες και αλλάξτε τους τα φώτα στις μηνύσεις.μονο έτσι θα κάνουν τη δουλειά τους στοιχειωδως.
    Τα Χανιά έχουν ότι χειρότερο από εκπροσωπηση.Δημος, αντιπεριφερεια διοικούνται από απίθανους τύπους.
    Ορμάτε λοιπόν να φάει μια καταδίκη ο καθένας να βάλουν μυαλό και να μην παίρνουν μόνο τον μισθό τους για να τρώνε στα ταβερνακια.

  2. καλή αρχή!
    αντε να παιρνουν σειρα ολοι οι υπευθυνοι.
    ε ρε τι εχει να γινει!
    δημαρχε, ασε κατω τα λεφτα που σκορπας ανελεητα εν μεσω κρισης για λαμπακια και τραβα κλεισε καμια τρυπα γιατι θα εισαι απο τους επομενους που θα κατσουν στο σκαμνι.

  3. Καιρός ήταν,μπας και σοβαρευτούν εκεί στον Δήμο.Αλλά πέντε(5) ολόκληρα χρόνια γιά μία απόφαση δικαστηρίου;Στην…Κολομβία,πιό σύντομα θα είχε βγεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook