Καλοκαιρινές διακοπές στο βουνό: 3 λόγοι και πολλές προτάσεις για εναλλακτικά ταξίδια

καλοκαιρινές-διακοπές-στο-βουνό-3-λόγο-1457183

Το καλοκαίρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα ελληνικά νησιά και τις παραλίες. Ωστόσο, όσοι αναζητούν εναλλακτικές επιλογές, ξέρουν ότι το βουνό αποτελεί μια ξεχωριστή και πολύ καλή επιλογή για διακοπές, για να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις από την καθημερινότητα. Και αν νομίζετε ότι δεν θα κάνετε βουτιές στο βουνό, κάνετε λάθος καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορεί να μην φαντάζεστε.

Οι καλοκαιρινές διακοπές στο βουνό είναι μια επιλογή που όσοι την κάνουν, συνήθως επιστρέφουν ξανά αρκετές φορές και οι λόγοι είναι αρκετοί…

Δρoσιά και ξεκούραση

Ένας από τους βασικούς λόγους για να επιλέξεις το βουνό για καλοκαιρινές διακοπές είναι η δροσιά που σου προσφέρει ακόμη και τις μέρες που η Ελλάδα έχει καύσωνα. Αν βρεθείς σε κάποιο ορεινό χωριό, για παράδειγμα στη Θεσσαλία, την Ήπειρο ή την Πελοπόννησο και το χωριό με τη μοναδική διαδρομή στην Ελλάδα, θα μπορείς να απολαύσεις τη δροσιά κάτω από ένα πλατάνι ή μια βόλτα σε καταπράσινο περιβάλλον που σίγουρα ρίχνει τη θερμοκρασία. Αν επιλέξεις, δε, κάποιο πολύ ορεινό μέρος, δεν είναι καθόλου απίθανο το βράδυ αντί για κλιματιστικό να χρειαστείς μια κουβερτούλα για να σκεπαστείς. Και ο καλός ύπνος σημαίνει και μεγάλη ξεκούραση. Αυτός είναι και ο λόγος που όσοι πάνε διακοπές στο βουνό, γυρνάνε συνήθως πολύ ανανεωμένοι.

Βουτιές… διαφορετικές

Μπορεί τα ορεινά μέρη και χωριά να μην έχουν θάλασσα, αλλά τις βουτιές σου μπορείς να τις απολαύσεις. Βέβαια θα είναι διαφορετικές μιας και μιλάμε για βουτιές σε ποτάμια. Έχεις δοκιμάσει για παράδειγμα να γνωρίσεις τις… παραλίες του Αώου στην Ήπειρο και να απολαύσεις τη δροσιά του όταν η ζέστη χτυπάει κόκκινο. Και υπάρχουν αρκετά ποτάμια της Ελλάδας που μπορείς να κάνεις μπάνιο ή απλώς να βάλεις τα πόδια σου για να δροσιστείς. Καθαρά τρεχούμενα νερά και μια εμπειρία εντελώς διαφορετική. Όπως τα νερά του ελληνικού ποταμού που αναφέρεται σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας ή τις φυσικές κολυμπήθρες της Ελλάδας με την ξεχωριστή ομορφιά. Εκτός βέβαια από τις βουτιές στη φύση, πάντα υπάρχει η επιλογή να διαλέξεις ένα κατάλυμα με πισίνα και να κάνεις βουτιές με θέα το βουνό. Υπάρχει καλύτερο;

Διακοπές στο βουνό και εναλλακτικές δραστηριότητες

Τα θαλάσσια σπορ είναι πολλά και γνωστά. Ωστόσο, το καλοκαίρι το βουνό προσφέρει αρκετές και διαφορετικές επιλογές όσον αφορά τις εναλλακτικές δραστηριότητες που αποτελούν και μοναδική εμπειρία. Εκτός από τους μεγάλους, τις δραστηριότητες στη φύση εκτιμούν πολύ τα παιδιά που θα έχουν να διηγούνται μέρες περιπέτειας και ανακάλυψης. Από το ράφτινγκ σε νερά ποταμών, μέχρι πεζοπορίες και ιππασία σε δάση, οι επιλογές που σου προσφέρει το βουνό σε εναλλακτικές δραστηριότητες είναι πολλές και συναρπαστικές. Ένα τριήμερο στην Ορεινή Ναυπακτία με πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις μπορεί να μπει στη λίστα σας ή τα ποτάμια όπου το μπάνιο είναι μοναδική εμπειρία! Κάποιες φορές η βολή μας, μας κρατάει μακριά από το καινούργιο.

exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook