Ιταλία: Σάλος με ρατσιστικό παραλήρημα κατά Ρομά -”Ψηφίστε μας και δεν θα την ξαναδείτε”

ιταλία-σάλος-με-ρατσιστικό-παραλήρημ-1520232

Οργή έχει προκαλέσει στην Ιταλία το βίντεο που δημοσίευσε ένας πολιτικός της ιταλικής ακροδεξιάς Λέγκας, με το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι θα “απαλλάξει” τους δρόμους από τους Ρομά εάν κερδίσει τις εκλογές αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο Alessio Di Giulio, σύμβουλος της Λέγκας στη Φλωρεντία, τράβηξε ένα βίντεο στο οποίο καταγράφεται ο ίδιος να πλησιάζει μια γυναίκα Ρομά και, μιλώντας στην κάμερα, να λέει: “Ψηφίστε για την Λέγκα στις 25 Σεπτεμβρίου και δεν θα την ξαναδείτε ποτέ”.

Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε ενώ ο Di Giulio περπατούσε σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο της Φλωρεντίας. Η γυναίκα, πριν καταλάβει την πρόθεσή του, καταγράφεται να χαιρετάει. “Όχι, μην το λες αυτό. Εγώ δεν φοβάμαι”, απάντησε η ίδια στην συνέχεια.

Η Λέγκα, υπό την ηγεσία του Ματέο Σαλβίνι, είναι μέρος ενός τριμερούς συνασπισμού που περιλαμβάνει τον ακροδεξιό ομόλογό του Brothers of Italy και το Forza Italy του Σίλβιο Μπερλουσκόνι που προβλέπεται να κερδίσει τις εκλογές.

Το βίντεο του Di Giulio καταδίκασε ο Enrico Letta, ο ηγέτης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού κόμματος.

“Σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία συμβαίνουν κάποια συγκλονιστικά πράγματα”, είπε ο Letta. “Πόσο παραπέρα θα πάνε;” αναρωτήθηκε.

Απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε για ρατσιστικό παραλήρημα, ο Di Giulio υπερασπίστηκε τον εαυτό του, υποστηρίζοντας ότι έχει μια Νιγηριανή φίλη και ήθελε απλώς να καταγγείλει “το έγκλημα της επαιτείας”. Σημειώνεται πως παρόλο που υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί, η επαιτεία δεν αποτελεί έγκλημα στην Ιταλία.

Από την πλευρά του, ο Salvini χαρακτήρισε το βίντεο “χαζό”. “Τα προβλήματα επιλύονται με τις δυνάμεις του νόμου και της τάξης, με ψηφίσματα, όχι με βίντεο που τα βάζεις με έναν άνθρωπο”, είπε.

 

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook