Ισπανική τορτίγια (Ομελέτα με πατάτες)

ισπανική-τορτίγια-ομελέτα-με-πατάτες-1702423

Συστατικά

1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

1 κρεμμύδι, μεγάλο ή 2 μεσαία

2 πατάτες, μεγάλες ή 3 μεσαίες

7 αυγά, μεσαία

αλάτι

1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

20 γρ. ρόκα

θυμάρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Ας μαγειρέψουμε…

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες σε λεπτές φέτες.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και το τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να γίνεται διάφανο.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τηγανίζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.

Σπάμε σε ένα μπολ τα αβγά και τα χτυπάμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.

Αφαιρούμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια από την κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε στο μπολ με τα αβγά.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το θυμάρι, και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.

Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 30 λεπτά.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 26 εκ. σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το απλώνουμε να πάει παντού, και αδειάζουμε το μείγμα της ομελέτας.

Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και ψήνουμε για 4-5 λεπτά από τη μία μεριά, μέχρι να ψηθεί το κάτω μέρος της ομελέτας και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο, τη μεταφέρουμε ξανά στο τηγάνι, και την τοποθετούμε ξανά στη φωτιά για ακόμα λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και από την άλλη μεριά.

Σερβίρουμε την ομελέτα με ρόκα και την πασπαλίσουμε με θυμάρι και ελαιόλαδο.

akispetretzikis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook