Ηρακλής Κωστάρης: Αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του Παύλου Μπακογιάννη

ηρακλής-κωστάρης-αποφυλακίστηκε-ο-δο-1259394

Ελεύθερος ο Ηρακλής Κωστάρης, ο καταδικασμένος δολοφόνος του Παύλου Μπακογιάννη

Ελεύθερος υπό όρους είναι από χθες (29/7) ο Ηρακλής Κωστάρης, μέλος της τρομοκρατική οργάνωσης 17 Νοέμβρη από το 1987 μέχρι την εξάρθρωσή της, το 2002. Είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη (23 χρόνια) – και για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με την δικογραφία, οι δράστες της δολοφονίας ήταν ο Κωστάρης και ο Κουφοντίνας. Είχε λάβει μέρος και σε αρκετές άλλες κακουργηματικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη, όπως ληστεία.

Ο Κωστάρης, «Χάρης» ή «Τάκης», όπως τον αποκαλούσαν, είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002 στην Πρέβεζα. Αρχικά, είχε τηρήσει σκληρή στάση και δεν απολογήθηκε, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε την συμμετοχή του στη 17Ν.

Η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη το πρωί της Τρίτης 26ης Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου 35 στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του. Η δολοφονία του συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά.

Την ημέρα που δολοφονήθηκε συνέπεσε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ευρυτανία, που ο ίδιος είχε καταρτίσει. Ο Μπακογιάννης πέθανε λίγα λεπτά μετά το χτύπημα και κηδεύτηκε στο Καρπενήσι στις 29 Σεπτεμβρίου 1989 παρουσία πολύ κόσμου, που φώναζαν συνθήματα κατά της τρομοκρατίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook