Ιατροδικαστής: «Από οξύ πνευμονικό οίδημα πέθανε ο Βασίλης Μάγγος» – Είχε σπασμένα πλευρά και τραύματα σε όργανα μετά τον ξυλοδαρμό

ιατροδικαστής-από-οξύ-πνευμονικό-οί-1075444

Σε οξύ πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος του Βασίλη Μάγγου σύμφωνα με την ιατροδικαστή, Ελένη Καλύβα, που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή παρουσία εισαγγελέα αλλά και πραγματογνώμονα που όρισε η οικογένεια.

Θα ακολουθήσουν και τοξικολογικές εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων καθυστερούν να βγουν.

Ο νεαρός έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, αργά το απόγευμα, στο σπίτι του στον Βόλο και χθες αποφασίστηκε ότι η νεκροψία-νεκροτομή θα γινόταν στη Θεσσαλονίκη και όχι στη Λάρισα, όπως επιθυμούσε η οικογένειά του.

 Μιλώντας χθες στο tvxs.gr, ο πατέρας του 26χρονου, Γιάννης Μάγγος, εξήγησε ότι το σώμα του παιδιού του «ταξίδεψε» στη Θεσσαλονίκη χωρίς τη συγκατάθεση της οικογένειας.

«Εμείς ψάξαμε και μάθαμε, ότι την Πέμπτη θα υπάρχει στη Λάρισα ιατροδικαστής. Έτσι μας είπαν. Πήγαμε στον εισαγγελέα και τον ρωτήσαμε ευθέως: Έχει το δικαίωμα η οικογένεια να επιλέξει που θα πάει η σορός; Του λέμε ‘εμείς το αντέχουμε ψυχολογικά να περιμένουμε μια μέρα, αφού την Πέμπτη θα υπάρχει εκεί ιατροδικαστής. Δεν αντέχουμε το οικονομικό κόστος της μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους επιλέγουμε τη Λάρισα’.

Ο εισαγγελέας μας απάντησε πως ‘ναι, έχουμε λόγο ως οικογένεια, αλλά η απόφαση έχει ληφθεί. Ποιος πήρε την απόφαση ρωτήσαμε; Μας κοιτούσε ο εισαγγελέας χωρίς να μιλάει. Δεχτήκατε πιέσεις του είπα. Μας κοιτούσε και δεν μιλούσε, ομολογώντας με τον τρόπο του ότι δεν μπορούσε να αλλάξει την απόφαση. Μετά μάθαμε, ότι άλλαξαν τα δεδομένα και στη Λάρισα δεν θα έχει ιατροδικαστή για τις επόμενες 15 ημέρες! Σε ποιον να έχω εμπιστοσύνη λοιπόν;».

Ο ξυλοδαρμός και η καταγγελία

Πριν από έναν μήνα και συγκεκριμένα στα μέσα Ιουνίου, ο 26χρονος είχε χτυπηθεί πολύ άσχημα από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της καύσης σκουπιδιών από τη LAFARGE / ΑΓΕΤ στον Βόλο.

Με ανάρτησή του στο Facebook, είχε καταγγείλει βασανιστήρια στα κρατητήρια, ενώ νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο συκώτι και τη χοληδόχο κύστη και έξι σπασμένα πλευρά.

Μάλιστα, στο διαδίκτυο είχε κυκλοφορήσει και το βίντεο του ξυλοδαρμού του που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αμφιβολίες ή αμφισβήτηση.

Original: Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε – Απαιτούμε δικαιοσύνη

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Βασίλη αλλά και τον ξυλοδαρμό του εξέδωσε η Original μια και ο 26χρονος ήταν οργανωμένος οπαδός της ΑΕΚ.

«Όπως ο ίδιος διαδικτυακά είχε αποφανθεί: “Οι ιδέες μας, όσους κι από μας αν σκοτώσουν, δε θα πεθάνουν ποτέ, θα κατοικούνε πάντα στα μυαλά των ελεύθερων ανθρώπων. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα εδώ, ενάντια σε κάθε τι που μας πνίγει και δεν μπορούμε ν’ ανασάνουμε, ενάντια στο άδικο, για την ελευθερία όλων μας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Κι ας μην νικήσουμε πότε… Θα πολεμάμε πάντα!!”

Αυτή είναι και η κληρονομιά που μας αφήνεις Βασίλη μας… Θα τους πολεμήσουμε! Θα είμαστε πάντα η ασπίδα του αδύναμου και πάντα δίπλα σε κάθε τι δίκαιο! Κόντρα σε ζαρντινιέρες, σε απάνθρωπους που πατάνε κόσμο με τις μηχανές τους, σε εκείνους που με το γκλοπ ανάποδα βαράνε παππούδες και γιαγιάδες, σε αυτούς που ρίχνουν χημικά ακόμα και σε σύμβολα της αντίστασης, σε αυτούς που πυροβολούν πιτσιρικάδες διότι απλώς κάνουν βόλτα σε πλατείες, σε ρατσιστές που με το γόνατο στη καρωτίδα θανατώνουν κάποιον μόνο και μόνο γιατί δεν ήταν… λευκός…

Και επειδή σε ένα κόσμο υποκινούμενο από δυνάμεις του σκότους συνήθως όλα γίνονται γαργάρα, συστημικοί και κράτος να ξέρετε ότι εμείς το πόρισμα το έχουμε βγάλει ήδη και λέει: ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ. Και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μάθουμε εμείς και όλη η οικουμένη ποιοι ήταν αυτοί που ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ βασάνισαν τον Αδερφό μας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια σου Βασίλη μας. Η ORIGINAL 21 θρηνεί. Θρηνεί και πάντα θα λέει αυτό που με το μαρκαδόρο σου είχες γράψει σε εκείνο το τοίχο…” ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΕΚ ΜΑΓΚΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ”

ΥΓ. Άντε και καλό ΑΓΩΝΑ μάγκες…», αναφέρει ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών της ΑΕΚ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook