Η στιγμή που Χανιώτης γιατρός στην Αγγλία κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού | Video

η-στιγμή-που-χανιώτης-γιατρός-στην-αγγ-1154296

Οι Χανιώτες επιστήμονες του εξωτερικού συνεχίζουν να στέλνουν πίσω στην πατρίδα τους το μήνυμα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Έτσι και ο Αλέξανδρος Μαρινάκης, αναισθησιολόγος-εντατικολόγος, που εργάζεται στο Nottingham University Hospital, έκανε το εμβόλιο κορονοϊού της Pfizer, όπως χιλιάδες άλλοι στη Μεγάλη Βρετανία.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον κ. Μαρινάκη, σε ένα μικρό διάλλειμα που έκανε κατά τη διάρκεια της χθεσινής δύσκολης μέρας, καθώς είχε να αντιμετωπίσει πολλά περιστατικά στην εντατική.

«Από την ημέρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Αγγλία έχει δοθεί προτεραιότητα στις ομάδες υψηλού κινδύνου που ειναι οι υγιείς ηλικιωμένοι και όλο το νοσοκομειακό προσωπικό. Ο εμβολιασμός εδώ οργανώνεται σε τμήματα ανά πόλη και κάθε άτομο που πληροί τα κριτήρια προτεραιότητας κλείνει ραντεβού και έχει κατ’ ιδίαν ενημέρωση από ειδικούς για όλη την πορεία» μας λέει ο κ. Μαρινάκης ο οποίος θεωρεί ότι είναι απόλυτα κατανοητό ο κόσμος να έχει ερωτήματα και να θέλει απαντήσεις, όμως είναι επικίνδυνο να απορρίπτει την ίδια την ενημέρωση.

«Το σημαντικό είναι στην Ελλάδα η πρώτη παραλαβή να είναι επαρκής γιατί είναι μεγάλος ο αριθμός των ευαίσθητων ομάδων στους οποίους πρέπει να δοθεί προτεραιότητα. Φυσικά σεβόμενοι πάντα το δικαίωμα αυτονομίας της απόφασης κάθε πολίτη γι’ αυτό και πρέπει να υπάρξει επαρκής ενημέρωση» τονίζει ο Χανιώτης γιατρός.

Ακόμη, συμπλήρωσε ότι το εμβόλιο για την ώρα δεν δίνεται σε εγκύους, δεδομένου ότι δεν υπάρχει επαρκής έρευνα στα 4 στάδια που να εξασφαλίζει την ικανότητα εισόδου στην κοινότητα, ενώ αν κάποιος ασθενής έχει ιστορικό σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων στο παρελθόν τότε εξετάζεται από την ομάδα αν θα το κάνει, ενώ συνήθως συνίσταται να μην προχωρήσει η διαδικασία.

Όσον αφορά στον εμβολιασμό, συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς στη Μεγάλη Βρετανία, με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να είναι από τους πρώτους που περνάνε αυτή τη διαδικασία.
Ο κ. Μαρινάκης μας λέει ότι για καθαρά συμβολικούς λόγους, για να περάσουν το μήνυμα ότι είναι από τους πρώτους που εμβολιάζονται και φυσικά να ευαισθητοποιήσουν και να παρακινήσουν τον κόσμο, πολλοί γιατροί κατέγραψαν σε βίντεο τον εμβολιασμό τους.
Στο παρακάτω βίντεο είναι η στιγμή που εμβολιάζεται ο Χανιώτης γιατρός:
zarpanews.gr

2 thoughts on “Η στιγμή που Χανιώτης γιατρός στην Αγγλία κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού | Video

  1. Θα το μετανιώσεις, φιλαράκο.
    Και μάντεψε, αφού το παίζεις και γιατρουδάκι: δεν έχει γυριζμό. Ούτε detox μέθοδος υπάρχει, ούτε αντίδοτο, ούτε θεραπεία αποκατάστασης από ενα RNA vaccine. Τον ήπιες…
    Καλά ξέτελα σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook