Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στα Χανιά – Όλες οι φωτογραφίες είναι εδώ

η-παρέλαση-της-28ης-οκτωβρίου-στα-χανιά-821-1306243

Πλήθος κόσμου πλημμύρισε φέτος, μετά από δύο χρόνια, την οδό Ανδρέα Παπανδρέου, όπου, παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη και σύσσωμης της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας των Χανίων, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, μικροί και μεγάλοι έδωσαν το παρόν στην μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στα Χανιά, με τις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ» να ολοκληρώνονται για φέτος.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην παρέλαση, στην πρώτη σειρά των επισήμων, έπειτα από αίτημα του δήμαρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, κάθισαν και υγειονομικοί σε μία ένδειξη τιμής προς τους εργαζομένους για την προσφορά τους στην υγεία εν καιρώ πανδημίας.

Υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Χανίων και στη συνέχεια και της στρατιωτικής μπάντας της 5ης Μεραρχίας Κρητών, μαθητές από όλα τα σχολεία των Χανίων παρήλασαν, τιμώντας την επέτειο του «ΟΧΙ».

Συγκίνηση προκάλεσε και η εμφάνιση των μαθητών στο Ειδικό Σχολείο Χανίων, οι οποίοι επίσης έδωσαν το παρόν.

Στην παρέλαση συμμετείχαν ακόμα το σύστημα προσκόπων, παραδοσιακοί σύλλογοι και φυσικά οι Ένοπλες Δυνάμεις. Το παρόν έδωσαν πεζά τμήματα του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού, ενώ παρήλασε και το τάγμα Εθνοφυλακής.

Την παρουσίαση της παρέλασης ανέλαβε η κα Ζαχαρένια Σημανδηράκη, ενώ σταθερή… αξία για τη διοργάνωση των τελετών και φέτος ήταν ο κ. Σήφης Μαρκάκης, ειδικός συνεργάτης της Περιφέρειας.

Στα πεζοδρόμια της οδού Παπανδρέου δεν έπεφτε καρφίτσα, με τους Χανιώτες να αγνοούν τον βροχερό καιρό και πλήθος οικογενειών με τα παιδιά και με ελληνικές σημαίες να παρακολουθούν και να χειροκροτούν τους παρελαύνοντες.

Στα μπαλκόνια υπήρχαν διάσπαρτες ελληνικές σημαίες, αν και όχι τόσο πολλές όσο σε παλαιότερες παρελάσεις, ενώ φέτος δεν είδαμε τον συνήθη στολισμό στους στύλους ηλεκτροφωτισμού με τα εθνόσημα και τα σημαιάκια.

Νωρίτερα την Πέμπτη, προηγήθηκε η καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου-Μητρόπολη Χανίων (δείτε ΕΔΩ) και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων (δείτε ΕΔΩ).

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook