Η παράσταση «Ιστορίες Φάρων ή Πως έμαθα να διηγούμαι» στο σημερινό πρόγραμμα του 11ου Dance Days Chania

η-παράσταση-ιστορίες-φάρων-ή-πως-έμαθ-1255801

Συνεχίζεται το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance Days Chania, το οποίο ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 1 Αυγούστου, παρουσιάζοντας πολλές και ποικίλες δράσεις.

Σήμερα Παρασκευή 23 Ιουλίου, στις 20:30, στην Ακτή Κουντουριώτη – έμπροσθεν φρουρίου Φιρκά, στο πλαίσιο της ενότητας «Νέοι δημιουργοί στην πόλη» θα πραγματοποιηθεί η παράσταση της Πένυς Ελευθεριάδου, «Ιστορίες Φάρων ή Πως έμαθα να διηγούμαι»

Δελτία εισόδου: https://www.ticketservices.gr/event/ddc-penny-eleftheriadou-lighthouse-stories-or-how-i-learned-to-narrate/?lang=el

“ Όλα τα πράγματα που έχει ξεχάσει κανείς κραυγάζουν για βοήθεια στα όνειρα του”

Elias Canetti

Τι συμβαίνει στην περίπτωση που κάθε τι δεδομένο μπορεί να γίνει ξεχασμένο; Πώς επαναπροσεγγίζουμε το παρελθόν και τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε να αποκτούμε τη γνώση;

Στο έργο υφαίνεται ένας αόρατος ιστός μεταξύ αφήγησης, ήχου, κίνησης και τόπου, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο σύμπαν, στο οποίο ενυπάρχει ταυτόχρονα η ματαίωση με την επιθυμία για αλλαγή, οι σκιές του παρελθόντος με την ολότητα της στιγμής, η βύθιση και η εκ νέου αναπνοή.

Ο φάρος ως σηματοδότης της παράστασης, ορίζει τον χώρο, καταβάλλει το κινούμενο σώμα και τη δράση, είναι παρών, πρωταγωνιστής καθώς εναρμονίζει το λόγο με τον ήχο και την κίνηση. Άλλες φορές απωθεί το σώμα της χορεύτριας και άλλες το μαγνητίζει προσπαθώντας να το θάψει μαζί με τις ιστορίες του. Κεντρικό θέμα οι αναμνήσεις, οι αφηγήσεις, οι άγνωστες ιστορίες γύρω από τον φάρο και τη θάλασσα, η μνήμη και η λήθη, ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνουμε την ιστορία μας και το τι θεωρούμε δεδομένο. Το σώμα έρχεται αντιμέτωπο με το αίσθημα του ανυπέρβλητου καθώς καλείται να επαναδιαπραγματευθεί γεγονότα και αξίες τοποθετημένο στο μη- χρόνο και στο αχανές του τοπίου.

Βοηθός σ’ αυτό το ταξίδι η μουσική και ο άνθρωπος που την παράγει, με τον φάρο … «να κάνει το καθήκον του».

Σύλληψη ιδέας, χορογραφία, χορός: Πένυ Ελευθεριάδου

Ηχογραφημένη αφήγηση: Πένυ Ελευθεριάδου, Μαριλού Βόμβολου

Πρωτότυπη μουσική & live Mουσική: Πάνος Παπάζογλου

Συμπαραγωγός: Dance Days Chania

Λίγα λόγια για την ενότητα «Νέοι δημιουργοί στην πόλη»

Το DDC, για τρίτη χρονιά τροφοδοτεί και επενδύει στο πρόγραμμα φιλοξενίας και έρευνας για νέους καλλιτέχνες, δίνοντας χώρο στη δημιουργία έργων που συνδέονται με σημεία της πόλης των Χανίων. Στόχος είναι η μελέτη, σύνθεση και υλοποίηση πρωτότυπων project που συνομιλούν με τον αστικό ιστό και φέρνουν το δημόσιο χώρο και τους κατοίκους του στο επίκεντρο.

Το DDC αναζητά προτάσεις που εμπλέκουν και επικοινωνούν με την κοινότητα και χτίζουν διάλογο με την πόλη ιστορικά, κοινωνικά, δομικά. Επανεξετάζουν τον δημόσιο χώρο, ενεργοποιούν τον αστικό ιστό, φωτίζοντας αθέατες πλευρές και ιστορίες της πόλης και των ανθρώπων της…

Σας παρουσιάζουμε τις φετινές μας επιλεγμένες προτάσεις στα «πρώτα τους βήματα» στο δημιουργικό τους ταξίδι.

Είσοδος ελεύθερη [περιορισμένος αριθμός θέσεων]

– Η προσέλευση του κοινού ξεκινά 60 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα της παράστασης. Ολοκληρώνεται εφόσον συμπληρωθούν οι θέσεις και αφού ξεκινήσουν οι δράσεις. Κατόπιν έναρξης, οι θεατές δε θα επιτρέπεται να εισέρχονται στον χώρο των καθήμενων.

http://dancedays.gr/ | https://www.facebook.com/DanceDaysChania/ | https://www.instagram.com/dancedayschania_festival/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook