Η παράσταση “Freestyle” από την ομάδα της Gobi Rita στο σημερινό πρόγραμμα του 11ου Dance Days Chania

η-παράσταση-freestyle-από-την-ομάδα-της-gobi-rita-στ-1256225

Συνεχίζεται το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance Days Chania, το οποίο ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 1 Αυγούστου, παρουσιάζοντας πολλές και ποικίλες δράσεις.

Σήμερα Σάββατο 24 Ιουλίου στις 21:30 στον Προμαχώνα San Salvatore (κεντρική σκηνή) θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «Freestyle» από την Góbi Dance Company

Εισιτήρια: https://www.ticketservices.gr/event/ddc-gobi-dance-company-freestyle/?lang=el

Οι παραστάσεις της Rita Gobi είναι γενναίες, πειραματικές και επιμελώς χορογραφημένες, βασισμένες στο γεωμετρικό, μινιμαλιστικό ως και απλοποιημένο στυλ της. Οι χορογραφικές της ιδέες χαρακτηρίζονται από μια αρμονία μεταξύ ενστικτώδων, μονότονων, επαναλαμβανόμενων, μικροσκοπικών κινήσεων και των εναλλαγών του σώματος και των καταστάσεων του που βρίσκονται ριζωμένες στην κίνηση. Έτσι, στις χορογραφίες της η σειρά των κινήσεων πάντα υφίσταται μια αργή και σταθερή μεταμόρφωση. Δημιούργησε το Freestyle το 2019 σε συνεργασία με την γιαπωνέζα χορεύτρια Ruri Mito.

Tο έργο χαρακτηρίζεται από παιγνιώδη ατμόσφαιρα καθώς και από τη δυναμική φυσική παρουσία των performers και τις ζωντανές αλληλεπιδράσεις τους. Συνεχώς αντιδρούν η μια στη δράση της άλλης, ενώ απασχολούνται με έντονες κινήσεις: τρέξιμο, πήδημα, κολύμπι, να βρίσκεσαι κάτω ή πάνω από το νερό. Κι όμως ο στόχος αυτού του διαγωνισμού δεν είναι να είσαι γρηγορότερη ή να κερδίσεις, αλλά να δώσεις αρμονικές ή δυσαρμονικές απαντήσεις στα μυστήρια σήματα του σώματος του άλλου.

Ερμηνεία: Rita Góbi, Bea Egyed / Ruri Mito

Χορογραφία: Rita Góbi

Mουσική: Dávid Szegő

Φωτισμός: Pavla Beranová

Τεχνικός φώτων: Péter Kiss

Δραματουργία: Anna Zsigó

Βοηθοί παραγωγής: Lena Hashimoto, Liliána Maros, Ágnes Bakk

Φωτογραφίες: Marcell Piti, Péter Peti

Video: Krisztián Pamuki

Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό – 8€ φοιτητικό, ανεργίας, πολυτέκνων

– Η προσέλευση του κοινού ξεκινά 60 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα της παράστασης. Ολοκληρώνεται εφόσον συμπληρωθούν οι θέσεις και αφού ξεκινήσουν οι δράσεις. Κατόπιν έναρξης, οι θεατές δε θα επιτρέπεται να εισέρχονται στον χώρο των καθήμενων. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

http://dancedays.gr/ | https://www.facebook.com/DanceDaysChania/ | https://www.instagram.com/dancedayschania_festival/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook