Η Μητρόπολη παραδέχεται τις παρεμβάσεις στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χανίων, με προσωπική επίθεση στην Αντιδήμαρχο!

η-μητρόπολη-παραδέχεται-τις-παρεμβάσ-842779

Με μια προσωπική επίθεση και σε ύφος που δεν συνάδει με τον σεμνό και ταπεινό ρόλο της ιεροσύνης, η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου απαντά στην αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χανίων, Ελευθερία Αλιφιεράκη και στα όσα αποκάλυψε στον SUPER FM 89,6 για τις πιέσεις που ασκήθηκαν για τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς.

ΕΔΩ: Ελευθερία Αλιφιεράκη: “Στην αρχή δεχτήκαμε πιέσεις από βουλευτές και υψηλόβαθμους ιερείς για μια θέση στους παιδικούς σταθμούς”

Φτάνοντας ακόμα και σε απειλές εναντίον της αντιδημάρχου, η Μητρόπολη παραδέχεται τις παρεμβάσεις που έκανε στο έργο της Δημοτικής Αρχής και σε μια προκλητική προσπάθεια να τις δικαιολογήσει, ομολογεί -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι διατηρεί δικό της σύστημα «πελατειακών σχέσεων» τις οποίες επιδιώκει να εξυπηρετεί μέσω του Δήμου Χανίων!

«Απάντηση στην Αντιδήμαρχο Χανίων κ. Ελευθερία Αλιφιεράκη»

Αγαπητή κ. Αλιφιεράκη με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την συνέντευξη που δώσατε στο Super Fm και αναφέρατε, μεταξύ άλλων, ότι δεχθήκατε πιέσεις από υψηλόβαθμους ιερείς σχετικά με την εισαγωγή παιδιών σε παιδικούς σταθμούς.

Ψεύδεστε κ. Αλιφιεράκη και μάλλον δεν γνωρίζετε ακριβώς πως έχουν τα πράγματα. Ένα περιστατικό θα αναφέρουμε και θα καταλάβετε, κι εσείς και όλοι, πόσο ανακριβές και παραπλανητικό ήταν αυτό που αναφέρατε. Γυναίκα κακοποιημένη που βρίσκεται ξαφνικά μόνη με ένα παιδί προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Δέχεται δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη από το Θεοχαρίδειο Κέτρο της Ι.Μ.Κ.Α. και προσέρχεται στα γραφεία μας ώστε να αναζητήσει εργασία και κάποια θέση σε παιδικό σταθμό, ώστε να μπορέσει να εργαστεί. Τηλεφωνήσαμε όντως μήπως μπορέσει ο δήμος να βοηθήσει, όχι να παρανομήσει, μία Δημότισσά του που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα. Η απάντηση ήταν: «δεν μπορούμε να παρακάμψουμε την διαδικασία». Και για άλλες περιπτώσεις καλέσαμε, όχι για να πιέσουμε, αλλά για να μεταφέρουμε περιπτώσεις προσώπων που αντιμετώπιζαν δυσκολία στο να πληρώσουν για δύο και τρία παιδιά ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Έχετε επίγνωση των μισθών την σήμερον ημέρα; Έχετε υπόψη σας τα ενοίκια που πρέπει να πληρώσει μια οικογένεια στα Χανιά; Είναι άσκηση πίεσης αυτο; Μας κατηγορείτε επειδή ακούσαμε τους συμπολίτες μας;

Να σας υπενθυμίσουμε κ. Αλιφιεράκη ότι υπάρχουν παιδικοί σταθμοί σε οικόπεδα της Εκκλησίας που ευχαρίστως σας τα παραχώρησε; Να σας υπενθυμίσουμε κ. Αλιφιεράκη ότι η κοινωνική πολιτική της Εκκλησίας καλύπτει σοβαρότατα κενά της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου; Γιατί στην αναφορά σας για την κοινωνική κουζίνα δεν αναφέρατε ότι ευχαρίστως η Μητρόπολή μας δέχθηκε στο Κεντρικό Συσσίτιο της Μητροπόλεως όλα τα πρόσωπα ώστε να μην σταματήσουν να σιτίζονται και παύσει το κοινωνικό πρόγραμμα του Δήμου επειδή ο νόμος υποχρέωνε να υπάρχει δομή συσσιτίου;

Τι εννοείτε κ. Αλιφιεράκη όταν αναφερόμενη σε ιερείς μιλάτε για πελατειακές σχέσεις; Μη κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν έχουμε ψήφους να κερδίσουμε οι ιερείς.

Φροντίστε λοιπόν κάθε δημότης σας να μπορεί να φιλοξενήσει τα παιδιά του στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου! Φροντίστε να μην υπάρχει ανάγκη για συσσίτιο, με το οποίο συνεργάζεστε αλλά δεν το διαβάσαμε στην συνέντευξη σας, φροντίστε να ακούτε τα έκτακτα προβλήματα των οικογενειών του τόπου μας και ύστερα καυχηθείτε, όπως καλά ξέρετε να κάνετε, για το έργο σας.

Παρακαλούμε να ανακαλέσετε. Δεν ζητάμε να μας ευχαριστήσετε για την συνεργασία μας αλλά τουλάχιστον να έχετε την αξιοπρέπεια να ανακαλέσετε στο ίδιο μέσο στο οποίο αφήσατε τους υπαινιγμούς αυτούς.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ»

Η απάντηση του zarpanews.gr

Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ που μας προκάλεσε τόσο το περιεχόμενο, όσο και το ύφος της ανακοίνωσης, έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής:

Με ποιο δικαίωμα η τοπική Εκκλησία εισάγει και εφαρμόζει τα δικά της… κοινωνικά κριτήρια στις μητέρες στα Χανιά; Δηλαδή οι άπορες που απευθύνονται στις… υπηρεσίες της Μητρόπολης έχουν μήπως κάποιου είδους προτεραιότητα σε σχέση με όλους τους άλλους που πάνε «με τον σταυρό στο χέρι»; Εξάλλου το αδιάβλητο σύστημα που εφάρμοσε ο ΔΟΚΟΙΠΠ (και τώρα φαίνεται με τί δυσκολίες) δίνει απόλυτη προτεραιότητα στους οικονομικά αδύναμους.

Αν η Μητρόπολη θέλει, μπορεί να ιδρύσει τους δικούς της παιδικούς σταθμούς. Και τα οικόπεδα έχει και τα κτήρια και τα χρήματα να τους συντηρεί εξάλλου. Όσο δεν το κάνει, δεν έχει κανένα δικαίωμα να απαιτεί ειδική μεταχείριση για τους δικούς της «πελάτες».

Αλλά προφανώς, κάπως έτσι είχαν μάθει τα χρόνια πριν το 2014.

Και δυο -τρία πράγματα που ξέχασαν να αναφέρουν για τις παροχές που λαμβάνουν από τον Δήμο Χανίων: Η ανάπλαση στην Πλατεία Μητρόπολης έγινε με χρήματα των δημοτών των Χανίων (ελπίζουμε να μην παρκάρουν εκεί οι ιερείς). Η Μητρόπολη χρησιμοποιεί τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου σαν «γραφείο της» για να υποβάλει αιτήσεις για χρηματοδοτικά προγράμματα. Τα Συσσίτια επιχορηγούνται με πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο από τον Δήμο Χανίων. Τα δημοτικά τέλη από τα Νεκροταφεία δεν αποδίδονται στον Δήμο Χανίων, παρότι υπάρχουν υπόνοιες ότι εισπράττονται. Για να μη θυμηθούμε κάποια «ιερά» sms που στέλνονται από κινητά «μεγαλοπαπάδων» πριν από δημοτικές και εθνικές εκλογές.

Από την πλευρά μας λοιπόν, θα καλούσαμε την Μητρόπολη να ανακαλέσει εκείνη και να αναλογιστεί συνολικότερα τον ρόλο της στην σημερινή κοινωνία.

 

6 thoughts on “Η Μητρόπολη παραδέχεται τις παρεμβάσεις στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χανίων, με προσωπική επίθεση στην Αντιδήμαρχο!

  1. χωρις να ειμαι με του παπαδες θα πω την δικη μου ιστορια.
    Το δικο μου παιδι (κατω των 2,5 ετων)πηρε voucher απο εσπα αλλα δεν υπηρχε ελευθερη θεση ουτε στις δομες του δημου αλλα ουτε στους ιδιωτικους σταθμους.
    Θα μπορουσε ο δημος να ειχε κανει εναν καλυτερο προγραμματισμο και να ειχε περισσοτερες θεσεις ανοικτες.
    Για αυτο βλεπετε τους γονεις να πηγαινουν απο τα χαραματα για να προλαβουν μια θεση στους ιδιωτικους σταθμους.
    Ειναι πολλα παιδια που χανουν το εσπα επειδη δεν υπαρχουν θεσεις. Τα λεφτα χανονται και απο το δημο που θα μπορουσε να εχει παραπανω εργαζομενους στους παιδικους σταθμους.

    Καλο επισης ειναι να τονιστει οτι η κατασταση μιας οικογενειας μπορει να αλλαζει και στα μεσα της χρονιας (πχ θανατος ενος γονεα, χωρισμος, ανεργια κτλπ) και μια οικογενεια που δεν ειχε αναγκη το Μαιο να στειλει το παιδι της στο παιδικο σταθμο και αρα δεν εκανε τα χαρτια της, να αντιμετωπιζει προβλημα τον Δεκεμβρη.

    Η εκκλησια θα μπορουσε να κανει δικους της σταθμους….

  2. Μπραβο Ζαρπα! Η Εκκλησια ΑΕ (και μην προτρεξει να με πει κανεις αντιΧριστο) εχοντας τοσα κτηματα τοσα χρηματα θα μπορουσε οχι παιδικο σταθμο πανεπιστημιο να συντηρει! Ωστοσο ΄΄ΚΥΡΙΟΙ’ της μητροπολης θα θελαμε να μαθουμε το εργο που προσφερεται στην πολη! Γιατι δε δινετε ενα ευρω να φτιαχτει ενα δρομος που διαλυθηκαν ολα απο τις βροχες? Γιατι καποιος που ειναι κοντα στην εκκλησια πρεπει να εχει προνομιουχα θεση; Αν ειναι ετσι να τρεχουν να παρακαλαμε Δημαρχους, Πρυτανεις, Δικαστες και καθε αρχη ωστε να εχουμε οτι θελουμε! Υπαρχουν καποια κριτηρια αλλα εσεις ποτε δε μαθατε απο αυτα καθως σας εχουν δωσει τοσο λεφτα και προνομια που δε θα χρειαζεστε!
    Για να δουμε λοιπον τι θα απαντησετε στο σχολιασμο του Ζαρπα και κατεπεκταση σε ολες τις κριτικες που γραφονται εναντιων σας στα social media. Για να μας αποδειξετε που ειναι η κοινωνικη πολιτικη για του πολιτες του Δημου Χανιων και καθε Δημου και οχι οσων ειναι κοντα και σας γλυφουν!

    1. Δηλαδή giannakis να φτιάξει η εκκλησία τους δρόμους, και ο Δήμος να κάνει τί ακριβώς? Ποια είναι τελικά η δουλειά του Δήμου?

  3. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ,
    ΛΕΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, OI ΟΠΟΙΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ):
    -Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ, ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΙΣΧΥΡΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΠΙΣΤΩΝ . Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, ΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣ.
    ΕΤΣΙ ΟΙ «ΜΕΓΑΛΟΠΑΠΑΔΕΣ» ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ «ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ» ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ «ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΩΝ-ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ» ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ Κ.Λ.Π.
    -ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ «ΙΕΡΑ» ΑΥΤΑ ΡΟΥΣΦΑΤΙΑ ΑΥΓΑΤΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ «ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ» ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΠΑΠΑΔΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ή «ΜΥΛΟΣ Η ΔΟΥΛΕΙΑ»…
    -ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ «ΓΛΥΦΟΥΝ» ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΑ «ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ».
    -ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΤΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ «ΜΕΓΑΛΟΠΑΠΑΔΕΣ» ΕΧΟΥΝ ΣΑΦΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΠΡΟΣ «ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ» ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΙΟΤΕ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΧΑΝΙΩΝ «ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΔΕΞΙΑ»…
    ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook