«Η Κυβέρνηση κάνει τα σχολεία… SURVIVOR» – Ανησυχούν οι εκπαιδευτικοί στα Χανιά για την επιστροφή στις τάξεις χωρίς μέτρα

η-κυβέρνηση-κάνει-τα-σχολεία-survivor-αν-1351217

Σε κινητοποιήσεις στα μέσα της επόμενης εβδομάδας προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικοί της α’βαθμιας και β’βάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα και στα Χανιά, εκφράζοντας ανησυχία για τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε η Κυβέρνηση να γίνει η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες από τις 10 Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Γιάννης Κυριακάκης και του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Αντώνης Τσαλαπάκης, μίλησαν στο ZARPA RADIO 89,6 και την Φανή Νικηφοράκη για το επικείμενο άνοιγμα, καταγγέλοντας ότι δεν έχει ληφθεί κανένα υγειονομικό μέτρο από μεριάς Πολιτείας.

Κυριακάκης: Γελοιότητα το 50%+1

«Η Κυβέρνηση όταν λέει ανοιχτά σχολεία, δεν εννοεί το ίδιο πράγμα με εμάς. Εμείς θέλουμε ανοιχτά σχολεία που να είναι ασφαλή και να κάνουμε μάθημα. Σε αυτές τις συνθήκες με το να λείπει ένα κομμάτι της τάξης, με τεράστια ανησυχία σε παιδιά και γονείς, με αναμονή ωρών για να κάνουν ένα τεστ όταν θα εμφανίζεται κρούσμα, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν είναι ανοικτό σχολείο. Η Κυβέρνηση δεν έχει πάρει σοβαρά μέτρα υγειονομικής επιτήρησης.

Το άνοιγμα λοιπόν μας δημιουργεί μεγάλη ανησυχία. Φοβόμαστε ότι θα ανοίξουν, θα υπολειτουργούν και πιθανόν θα κλείσουν» τόνισε ο κ. Κυριακάκης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως:

«Αυτή η γελοιότητα του 50%+1 είναι για να βγάλεις Κυβέρνηση, όχι για να κάνεις μάθημα. Εμάς όταν λείπουν 2,3, 4 μαθητές, το μάθημα πρέπει να αναπληρωθεί γι’ αυτούς. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν όταν λείπει το 30% και το 40% μιας τάξης ανατινάχθηκε η εκπαιδευτική διαδικασία, δεν θα κάνουμε μάθημα (…) Μέχρι να φτάσει το τμήμα να κλείσει επίσημα, θα έχουμε ένα μεγάλο διάστημα στο οποίο θα σέρνεται η εκπαιδευτική διαδικασία, δεν θα γίνεται μάθημα».

Ο κ. Κυριακάκης, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι ενδιαφέρεται για την δική της επικοινωνιακή εικόνα: «Θέλει να δημιουργήσει την δική της πλασματική εικόνα ότι όλα είναι ομαλά. Αλλά αυτή η διαχείριση, την εκπαιδευτική διαδικασία την δυναμιτίζει».

«Εμάς μας ενδιαφέρει το δίπτυχο, ανοικτά και ασφαλή σχολεία: Τι μέτρα πήρε η Κυβέρνηση; Τίποτα. Ένα σελφ τεστ παραπάνω την πρώτη εβδομάδα. Ανοίγουμε με πενταπλάσια κρούσματα σε σχέση με το κλείσιμο και δεν έχει παρθεί μέτρο. Δεν είναι αυτό υγειονομική επιτήρηση, είναι κοροϊδία της κοινής γνώμης» σημείωσε. 

Όσο για τα μέτρα που θα έπρεπε να έχουν παρθεί, τόνισε: «Το σωστό θα ήταν να αραιώσουν τους μαθητές ανά τμήμα, να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό και να δούμε πως θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε τα σχολεία για το επόμενο διάστημα. Να πάρει εφεδρικούς αναπληρωτες να είναι στην διάθεση των διευθύνσεων και να αναπληρώνουν όπου και όποτε χρειαστεί. Επίσης έπρεπε να υπάρχει υγειονομική επιτήρηση στα σχολεία».

Για παράδειγμα, ανέφερε πως «καθημερινά στην οδό Κοραή συνωστίζονται 1.500 μαθητές.  4 σχολεία. Όταν ένας διευθυντής από ένα από τα 4 σχολεία ζήτησε τεστ, του είπαν από τον ΕΟΔΥ να πάρει τα παιδιά και να τα πάει στην Αγορά που γίνονταν τα ράπιντ τεστ τότε. Δεν είναι σοβαρή επιτήρηση αυτή και συμπλήρωσε: «Όπως λέει κι ένας συνάδελφός μου, αυτό είναι όπως το SURVIVOR, τους διώχνουμε όλους και ο τελευταίος ας νικήσει».

Τσαλαπάκης: Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους πολίτες και πειραματίζεται με την υγεία των παιδιών

«Εμείς θεωρούμε ότι το σχολείο είναι ο μόνος φυσικός χώρος των μαθητών μας. Από ‘κει και πέρα μετά τις δηλώσεις της Υπουργού» τόνισε ο κ. Τσαλαπάκης, σημειώνοντας ωστόσο πως «τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να βοηθήσουν αν σκεφτούμε ότι τα σχολεία έκλεισαν πέρυσι με 500 κρούσματα σε όλη τη χώρα και τώρα ανοίγουν με 50.000!»

«Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους πολίτες και πειραματίζεται με την υγεία των παιδιών» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Για εμάς είναι τρομερό αυτό που ανακοινώθηκε ότι η απόφαση για το 50%+1 δεν ήταν μια απόφαση της επιτροπής των ειδικών αλλά ήταν μια πολιτική απόφαση του Υπουργείου».

Ο κ. Τσαλαπάκης επεσήμανε «αυτό που εξαρχής πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε είναι ότι πρέπει να υπάρξει μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, να αραιωθούν τα τμήματα, να βρεθούν σε συνεργασία με τους Δήμους επιπλέον αίθουσες για τα νέα τμήματα που θα προκύψουν, να γίνονται σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς δωρεάν επαναλαμβανόμενα ράπιντ τεστ.

«Επιπλέον χρειάζονται προσλήψεις προσωπικού. Φανταστείτε ότι την Κυριακή που θα κάνουν όλοι σελφ τεστ, οι εκπαιδευτικοί που θα βγουν θετικοί, δεν θα μπορούν να παρουσιαστούν την Δευτέρα στο σχολείο. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι την Δευτέρα θα χρειαστούν 5, 10, 15 επιπλέον εκπαιδευτικοί στο νομό Χανίων καθώς οι γονείς θα έχουν στείλει τα παιδιά στα σχολεία. Και αυτό συμβαίνει με ευθύνη της Κυβέρνησης» σημείωσε και προσέθεσε:

«Αφού το Υπουργείο θεωρεί ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν με 50.000 κρούσματα, έχει την υποχρέωση, να υπάρχει εκπαιδευτικός εκεί, να περιμένει τους μαθητές».

Τέλος, ο κ. Τσαλαπάκης εκτίμησε πως αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, «είναι πολύ δύσκολο να μην έχουμε ανοιγοκλεισίματα των σχολικών μονάδων, τα οποία απευχόμαστε».

zarpanews.gr

7 thoughts on “«Η Κυβέρνηση κάνει τα σχολεία… SURVIVOR» – Ανησυχούν οι εκπαιδευτικοί στα Χανιά για την επιστροφή στις τάξεις χωρίς μέτρα

  1. Όλοι είναι γελοίοι, όλη η Ευρώπη με παραπάνω πλήρεις εμβολιασμούς και όχι 63,7% του Ελλαδιστάν και με παραπάνω ενεργά θύματα ανοίγει τα σχολεία! Εσείς θέλετε καθισιό! Είχατε ολόκληρο καλοκαίρι και μέχρι τώρα να προετοιμάσετε την εξ αποστάσεως, μην τα περιμένετε όλα από το κράτος! Η κριτική δεν λύνει το πρόβλημα, εσείς τι κάνετε; Να γαβγίζετε το κάνουν κι’αλλοι. Ας είναι καλά και τα σέλφ τέστ που’ναι τζάμπα ενώ σε άλλες χώρες το πληρώνουνε! Ας σηκώσουμε τα μανίκια όλοι και ας ετοιμαστούμε για την αξιολόγηση!

  2. Το ψέμα και η βλακεία πάει σύννεφο!!!! Ποια Ευρώπη και Αμερική άνοιξε τα σχολεία; Ποια self test δίνονται δωρεάν; Σ’ όλες τις χώρες και με μικρότερο ποσοστά κρουσμάτων τα σχολεία καθυστέρησαν ή καθυστερούν να ανοίξουν μία ή δύο εβδομάδες. Τα τεστ συνταγογραφούνται ή δίνονται δωρεάν στους πολίτες (η Ισπανία δωρεάν στους Ισπανούς και με χρέωση στους επισκέπτες). Ποια όλα περιμένουμε από το κράτος; Τί έκανε το κράτος από πέρσυ; Μόνο να μοιράζει χρήματα του ελληνικού λαού στα ΜΜΕ και να αυτοθαυμάζεται. Έφερε μονοκλωνικά όπως οι άλλες χώρες της Ευρώπης, για παράλληλη άμυνα με τα εμβόλια; Υποχρέωσε την εκκλησία τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις να εμβολιαστούν ή η υποχρεωτικότητα σταματά στους ήρωες νοσηλευτές; Φρόντισε να πείσει ή να υποχρεώσει τους «μακεδονομάχους» της βόρειας Ελλάδας να εμβολιαστούν; Ή επειδή είναι η δεξαμενή ψήφων της ΝΔ έκανε την πάπια; Αξιολόγηση!!! Ποιος αξιολογεί ποιον, με ποιο τρόπο; Μπορεί κάποιος να αξιολογήσει με αντικειμενικά κριτήρια, έναν έμπειρο εκπαιδευτικό, από έναν πρωτοδιόριστο ορεξάτο; Και οι δύο έχουν τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες τους. Με συνεντεύξεις από άσχετους θα αξιολογηθούν; Κάποιος έχει σοβαρό πρόβλημα με τους επιστήμονες. Να το κοιτάξει….

    1. Καλόμαθες στο καθισιό, Κώστα Κ…..
      Έκανες και ανάλυση του προβλήματος !
      Μια συριζέικη ανάλυση με μπόλικα ψεματάκια…
      Θα σου περάσει

    2. ΕΜΑΖΩΞΕΣ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΣΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑ…..Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΦΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΙΣ ΚΛΑΔΕΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΣΟΥ. ΤΟ ΣΥΡΙΖΕΙΚΟ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΡΙΞΑΜΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΕΙ ΟΠΟΙΑ ΩΡΑ Η’ ΜΕΡΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΑΣ. ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ….

  3. Κυρίες και κύριοι παιδαγωγοί, όλων των βαθμίδων, εκείνος που πράγματι ανησυχεί, επιλέγει τη θωράκιση. Συνεπώς, τη δεδομένη χρονική στιγμή διαθέσιμη ασπίδα προστασίας όλων μας είναι ο εμβολιασμός.
    «Αυτό που μετράει δεν είναι τι συμβαίνει, αλλά πώς αντιδράς σε αυτό που συμβαίνει.» Ας υπήρχε μια θετική αντίδραση για μία φορά από μέρους σας, σε οποιασδήποτε μορφή δράσης που σας θίγει, κατά τη δική σας κρίση.
    Το ερώτημα δεν είναι αν θα διδάξετε, αλλά τι θα διδάξετε. Διότι, με την καθιερωμένη πλέον τακτική διαμαρτυρίας σας, αναρωτηθείτε τι τελικά διδάσκετε στις επόμενες γενεές; Επομένως, τι αποτύπωμα κληροδοτείτε στη διαμόρφωση της μελλοντικής κοινωνίας και του πολιτισμού εν γένει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook