Η κόρη της Άννας Παναγιωταρέα αναλαμβάνει εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα

η-κόρη-της-άννας-παναγιωταρέα-αναλαμβ-1138985

Τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδος στην Παγκόσμια Τράπεζα είναι έτοιμη να αναλάβει η οικονομολόγος κ. Ελένη Παναγιωταρέα, κόρη της γνωστής δημοσιογράφου και συμβούλου της Υπουργού Πολιτισμού κας Μενδώνη, Άννας Παναγιωταρέα

Η πρόταση για την τοποθέτησή της στην ιδιαίτερα απαιτητική αυτή θέση, έχει παρθεί από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και σύμφωνα με πληροφορίες η νέα εκπρόσωπος (που θα αντικαταστήσει στο θώκο τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστο Παπουτσή), θα μεταβεί μόνιμα στην Ουάσιγκτον στις αρχές του επόμενου έτους.

Η νέα εκπρόσωπός μας στο διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα κ. Παναγιωταρέα (που είχε κατέλθει ως υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί) θα κληθεί να προωθήσει τον στρατηγικό σχεδιασμό για την καθιέρωση της χώρας μας ως βασικής πύλης logistics στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Είναι πολιτική επιστήμων – οικονομολόγος, με μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το ερευνητικό της έργο αφορά τη ζώνη του ευρώ και ειδικότερα την οικονομική διακυβέρνηση, τις χρηματοοικονομικές κρίσεις και κρίσεις χρέους, τη δημοκρατική νομιμοποίηση θεσμών, καθώς και ζητήματα πολιτικής οικονομίας. Μελέτες της έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικούς συλλογικούς τόμους, όπως ο «Economic Crisis and Structural Reforms in Southern Europe».

Εργάστηκε επί χρόνια ως οικονομολόγος στο χρηματοοικονομικό τομέα, ενώ συμβουλεύει τακτικά ξένους θεσμικούς επενδυτές και διεθνείς εταιρείες διαχείρισης πολιτικού κινδύνου. Είναι επίσης ερευνήτρια στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και έχει συμμετάσχει σε σειρά Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Όπως τόνιζε και η ίδια πέρυσι που είχε κατέβει ως υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ., «την εμπειρία που έχω αποκομίσει στην ανάλυση και διαμόρφωση πολιτικής, μέσα από την πολυετή συμμετοχή μου σε πανευρωπαϊκά δίκτυα ερευνητών-ακαδημαϊκών, θέλω να τη διοχετεύσω σε ισχυρή και αποτελεσματική εκπροσώπηση των εθνικών μας συμφερόντων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook